Menu
NCOI Opleidingen - HR

Post Bachelor Strategische Personeelsplanning

Praktische opleiding voor hogeropgeleiden - 6 maanden

Vakgebied

HR

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je ontdekken wat strategische personeelsplanning kan opleveren voor je organisatie? Onder leiding van ervaren docenten uit de HR-praktijk ga je gericht aan de slag. Je onderzoekt hoe je effectief kunt inspelen op de dynamiek in de arbeidsmarkt, je analyseert de knelpunten in de personele bezetting en je maakt een concreet en direct toepasbaar actieplan. Zo kun je je organisatie professioneel adviseren over de toepassing van strategische personeelsplanning.

Doelgroep

Werk je binnen het vakgebied van HR als bijvoorbeeld HR-manager, HR-professional of HR-adviseur? En wil je op hoog niveau praktijkgericht aan de slag met strategische personeelsplanning? Dan is deze Post Bachelor iets voor jou.

Doel en opzet

In deze opleiding richt je je op strategische personeelsplanning in relatie tot organisatiestrategie. Je bekijkt de trends op de arbeidsmarkt en krijgt zicht op de invloed van globalisering, technologisering en flexibilisering op de personele bezetting. Je brengt het huidige personeelsbestand in kaart en analyseert de personeelsbezetting op kenmerken, kwaliteit en knelpunten. Voor deze knelpunten leer je verschillende effectieve interventies kennen. Vervolgens ga je aan de slag met het opstellen van een actieplan voor de strategische personeelsplanning in je organisatie.

Je wordt tijdens de opleiding persoonlijk begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Zij koppelen de theorie voortdurend aan de praktijk, zodat je alles direct leert toepassen in je werk. Ook kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze professionele online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Post Bachelor Strategische Personeelsplanning

Praktische opleiding voor hogeropgeleiden - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.