Volg je fase 1 van de HBO Bachelor Accountancy en wil je je getuigschrift behalen? Dan moet je ook dit praktijkprogramma van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep volgen. In het praktijkprogramma werk je aan gerichte opdrachten, waarin je alles wat je leert direct toepast in een praktijksituatie. Dit is niet alleen leerzaam, maar zorgt er ook voor dat je naast de nodige kennis ook vaardigheden en competenties ontwikkelt die je uiteindelijk succesvol maken in de accountancy. Daardoor bereik je het niveau dat nodig is om als zelfstandig professional te kunnen functioneren. Je verzamelt de uitkomsten van je praktijkprogramma in een portfolio. Deze digitale verzameling van alle tussentijdse opdrachten geeft na verloop van tijd inzicht in je persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei.
Waarom NCOI?
- Uitstekend te combineren met werk en privé
- Inspirerende docenten uit de praktijk
- Praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
- Gewaardeerd diploma door werkgevers
- Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
- Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland
Doel en opzet Praktijkprogramma HBO Bachelor Accountancy Fase 1
De modules van de HBO Bachelor Accountancy bepalen de vakinhoudelijke kant van de opleiding. Het praktijkprogramma zorgt ervoor dat alle kennis die je in de modules opdoet met elkaar wordt verbonden en in de praktijk wordt toegepast. Hiermee laat je zien dat je verbanden kunt leggen en de opgedane kennis goed beheerst en kunt toepassen in je eigen werkomgeving.
Tijdens dit praktijkprogramma ga je aan slag met je persoonlijke ontwikkeling. Je start met een 360-gradenfeedbackmethode op basis van professionele vaardigheden die voor elke financial van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken, probleemoplossend vermogen en kwaliteitsbewustzijn. Op basis van deze vaardigheden stel je een persoonlijk plan op waarin je aangeeft welke vaardigheden je wilt gaan ontwikkelen. Hierbij werk je ook uit op welke manier je deze vaardigheden zult gaan ontwikkelen. Je formuleert ontwikkeldoelstellingen met concrete werksituaties die je zult uitvoeren in deze en de volgende fase van je HBO Bachelor Accountancy. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan effectief studeren en timemanagement.
Voor je vakinhoudelijke vaardigheden selecteer je belangrijke terugkerende werkzaamheden uit je eigen werkomgeving, zoals het uitvoeren van werkzaamheden volgens een controleplan of het opstellen van de jaarrekening. Deze werkzaamheden vormen je uitgangspunt tijdens je HBO Bachelor Accountancy. Je oefent bij de uitvoering van deze werkzaamheden met de nieuwe kennis die je tijdens de opleiding opdoet, zoals nieuwe methodieken van gegevensverwerking en informatieverstrekking. Ook oefen je met het reflecteren op je eigen beroepssituatie.
Om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk slaagt voor dit praktijkprogramma, word je tijdens het praktijkprogramma zorgvuldig begeleid door je portfoliobegeleider. Deze begeleider helpt je bij het opbouwen van je portfolio en is beschikbaar voor vragen en tussentijdse feedback.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.