Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Procesveiligheid

Praktijkgerichte training - 3 maanden

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent bezig op het snijvlak van procestechnische installaties en veiligheid en je wilt hier meer over weten. Na het volgen van dit keuzedeel heb je een goede beeldvorming van de risico's in de procesindustrie. Je krijgt met dit keuzedeel inzicht in de gevaren die in een productieproces en tijdens onderhoud kunnen optreden. Ook komen de veiligheidscultuur en veiligheidsorganisatie van een bedrijf aan bod.

Doelgroep

Je bent werkzaam bij een BRZO-bedrijf of bent geïnteresseerd in BRZO-bedrijven en wilt meer weten over procesveiligheid. In je werk ben je bezig met een combinatie van technische installaties en veiligheid. Je bent (in opleiding tot) operator C, technicus service en onderhoud werktuigbouwkunde of technisch service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie.

Doel en opzet

Na het volgen van dit keuzedeel heb je een goede beeldvorming van de risico's in de procesindustrie. Je krijgt inzicht in potentiële gevaren die in een productieproces en tijdens onderhoud kunnen optreden. Daarnaast komen de veiligheidscultuur en veiligheidsorganisatie van een bedrijf aan bod. Ook leer je analyses maken van kansen op gevaar en kun je over deze risico's rapporteren. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten. Zij kennen en begrijpen de dagelijkse beroepspraktijk. Hierdoor kunnen zij je perfect begeleiden. Naast de bijeenkomsten voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Dit maakt je al meteen succesvoller in je werk.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

Procesveiligheid

Praktijkgerichte training - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.