Vakopleiding
NVAO geaccrediteerd
1 maand
November 2023
Om deel te nemen aan de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) dien je in veel gevallen vooraf aan te tonen dat je over basiskennis van natuur en techniek beschikt. Hiervoor maak je een toets. Met NCOI kies je voor een snelle en praktijkgerichte voorbereiding op de toelatingstoets PABO natuur en techniek. Je gaat uitstekend voorbereid de toets in.
Je wilt je inschrijven voor de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) en dient hiervoor de toelatingstoets natuur en techniek te maken.
Dit programma bereidt je uitstekend voor op de toelatingstoets PABO natuur en techniek. Je behandelt de belangrijkste basisonderwerpen van natuur en techniek. Je hebt de mogelijkheid vragen te stellen aan je docenten en medestudenten en kunt zo van elkaar leren.
Een belangrijk onderdeel van deze voorbereiding is zelfstudie. Je bestudeert de lesstof en bereidt je voor op de toelatingstoets. Tijdens dit programma heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving. Hier vind je lesstof, oefeningen en informatie over de entreetoets.
Je maakt de toelatingstoets wanneer je een vooropleiding op MBO-niveau 4 hebt. Heb je een HAVO-diploma, maar niet de vakken biologie, natuurkunde of natuur, leven en technologie (NLT) in je eindexamenpakket? Ook dan dien je de toelatingstoets te maken. Heb je een VWO-diploma behaald? Dan hoef je geen toets te maken en kun je direct starten met je PABO, indien je toegelaten wordt.
Bij een gemiddelde studiebelasting van 5-7 uur per week doe je ongeveer 1 maand over dit programma.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Je rondt dit programma af met de toelatingstoets. Dit is een schriftelijke toets die digitaal wordt afgenomen. Bij een voldoende beoordeling toon je aan dat je kennis van natuur en techniek van goed niveau is en kun je op dit onderdeel instromen in de PABO. De uitslag van je toelatingstoets kun je indienen bij de inschrijving voor een HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO).
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.