Vakopleiding
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
Maart 2023
Wil je je ontwikkelen tot allround payrollprofessional? En ambieer je een functie op het gebied van arbeid en belonen? Dan maak je met deze vakopleiding van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep de juiste keuze. De opleiding biedt je gevorderde kennis op onder meer de gebieden fiscaal recht en sociaal verzekerings- en arbeidsrecht. Met deze opleiding ontwikkel je competenties waarmee je perfect kunt functioneren als spil tussen HR, de financiële afdeling en de salarisadministratie. Daarnaast word je uitstekend voorbereid op de officiële examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering, waarmee je het VPS-diploma behaalt. De opleiding levert je bovendien mogelijk een vrijstelling op in de HBO Bachelor Management Payroll Services.
Je bent een loon- en personeelsadviseur. Je bent ambitieus en je wilt je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Daarnaast wil je je graag in korte tijd tot professioneel payrolldeskundige ontwikkelen.
Gevorderde kennis op de gebieden fiscaal recht, sociaalverzekeringsrecht en arbeidsrecht komen aan bod. Ook komen HR, IT en administratieve processen aan de orde. Daarnaast werk je aan het ontwikkelen van (advies)vaardigheden. Zeer ervaren docenten uit de praktijk begeleiden je hierbij. Het is van belang om diploma’s te behalen voor het succes in je loopbaan. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij daarom, naast deze vakopleiding, ook extra examentrainingen aan.
Wil je je slagingskans vergroten? Kies voor een aanvullende examentraining en bereid je optimaal voor op het examen. Tijdens de examentraining oefen je examenvragen en krijg je de gelegenheid om vragen te stellen aan een vakdocent. De examentrainingen kunnen al tegen een beperkte vergoeding worden gevolgd. Bekijk het aanbod aan examentrainingen op de website.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(10 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
De module Communicatie VPS wordt afgerond met een intern mondeling examen. Voor de overige 3 modules neem je deel aan de digitale examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor elk examen ontvang je een certificaat. Bij een voldoende afronding van alle onderdelen ontvang je het officiële diploma ‘Vakopleiding Payroll Services (VPS®)’ van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Bij succesvolle afronding van de opleiding is het mogelijk om je te laten registreren bij het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting (NIRPA).
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.