Vakopleiding
NVAO geaccrediteerd
2 maanden
24-10-2023
De Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt eisen aan iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening. Met de opleiding Wft Basis van onze businesspartner NIBE-SVV doe je de noodzakelijke kennis en vaardigheden op, onder meer over de juridische en fiscale positie van de consument. Ook verdiep je je in aanbieders van financiële producten, banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Je leert over hun producten op het gebied van betalen, sparen, lenen, beleggen en verzekeren en je ontdekt hoe zij hun producten distribueren. Daarnaast komt het toezicht op financiële instellingen aan bod.
Deze opleiding Wft Basis is ontwikkeld voor iedereen die een Wft-adviseursdiploma wil behalen en wil werken als medewerker met adviestaken bij financieel dienstverleners of als medewerker met inhoudelijk klantcontact zonder adviestaken waarvan de vakbekwaamheid met certificaten wordt aangetoond.
Doel van de opleiding Wft Basis is dat je basiskennis, vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij je rol als (toekomstig) adviseur of medewerker in de financiële dienstverlening. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op het officiële examen. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen aan je docent of medestudenten.
De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Je test je kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat je ter beschikking wordt gesteld in je online leeromgeving.
In de adaptieve online leeromgeving vind je de theorie en praktijkcases om je vaardigheden en competenties te oefenen. Het systeem is adaptief ingesteld en past zich aan naar je kennisniveau. Het weet snel en effectief in te schatten welke onderwerpen je aandacht nodig hebben, zodat je niet blijft hangen bij informatie die je al kent.
Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze opleiding.
Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.
Je krijgt het meest actuele studiemateriaal aangereikt, dat perfect aansluit bij de officiële eind- en toetstermen van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).
Voor aanvang van deze opleiding krijg je toegang tot het benodigde studiemateriaal via een moderne online leeromgeving.
Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.
Het certificaat Wft Basis is ook een van de onderdelen van de Wft-diploma’s Adviseur Consumptief Krediet, Adviseur Schadeverzekeringen Particulier, Adviseur Vermogen, Adviseur Inkomen, Adviseur Schadeverzekeringen Zakelijk, Adviseur Hypothecair Krediet en Adviseur Pensioen.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Na afloop van de opleiding neem je deel aan het officiële examen Wft Basis. De Wft-examens worden digitaal afgenomen. Bij een voldoende resultaat ontvang je het officiële Wft-certificaat ‘Wft Basis’ van onze businesspartner NIBE-SVV. Dit certificaat heeft een grote meerwaarde voor je verdere carrière in de financiële dienstverlening.
Selecteer eerst de gewenste opleidingsvariant om je in te schrijven.
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.