Testimonial Bernadette Odijk

In mijn nieuwe functie als kwaliteitsfunctionaris had ik destijds bedrijfskundige kennis nodig. Mijn vriend had net een opleiding voltooid en dat inspireerde mij om ook weer te gaan studeren. Ik wilde tenslotte beter worden in mijn vak.

De medische wereld staat bol van regeltjes. Als academisch ziekenhuis moeten we aan allerlei normen voldoen. Verbeterpunten zijn er altijd. Maar van sommige opgelegde regels vraag ik me soms af of ze echt nodig zijn. Ik ging er alleen nooit tegenin, want ik kon mijn mening niet theoretisch onderbouwen. In de opleiding Bedrijfskunde leer je jouw beleid te verantwoorden. Als enige kwaliteitsfunctionaris op de afdeling kan ik nu een bepaald houvast geven. Ik kan bijvoorbeeld meer gedegen beslissingen onderbouwen. Ik heb ook veel geleerd over factoren als bedrijfscultuur en managementstijl.

Een opleiding heeft zoveel meerwaarde. Je voelt echt dat je groeit. Hoe verder de opleiding vordert, hoe meer theorie je kunt toepassen in jouw praktijk. Soms gaat dat niet altijd makkelijk. Maar het is ook de kracht dat je er zelf moeite voor doet. Via portfolio- en competentieopdrachten werd ik bijvoorbeeld gedwongen bepaalde dingen te onderzoeken. Ik kwam vaak tot verrassende conclusies en inzichten. Ook door de ervaringen van mijn medestudenten. Je leert verder te kijken dan je neus lang is, door bijvoorbeeld ook rekening te houden met niet-ideale situaties.

Ik heb bewust voor een langere looptijd gekozen. Ik splitste twee modules op en had eens in de twee weken les. Ik ben er ook even tussenuit geweest door privéomstandigheden. Mijn persoonlijke studieadviseur bij NCOI Opleidingen was daarin echt een houvast. Ik had bijvoorbeeld contact over het verschuiven van modules of over toelichting over de enige onvoldoende die ik haalde. Er werd ontzettend met mij meegedacht. Dat helpt je verder.

Bernadette Odijk
Student: HBO Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Management van bedrijfsprocessen
Functie: Kwaliteitsfunctionaris bij AMC
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.