Menu

Trainingsprogramma Het Vak van Beleidsadviseur

De beleidsadviseur van de toekomst - 9 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De rol van beleidsadviseur binnen de lokale overheid verandert. De focus komt steeds meer te liggen op de vaardigheden van een adviseur, in plaats van op zijn vakinhoudelijke kennis. In dit trainingsprogramma van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland ga je op een praktijkgerichte manier aan de slag met vaardigheden als het schrijven en maken van beleid, het geven van presentaties en het effectief adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving. Zo groei je uit tot een succesvol beleidsadviseur en haal je het beste uit jezelf.

Je resultaat

Na afloop van de training weet je als beleidsadviseur het verschil te maken. Je maakt beleid en schrijft beleidsstukken met lef en overtuigingskracht, kunt inspirerende presentaties houden en je boodschap helder overbrengen aan je publiek. Ook houd je rekening met de belangen en emoties die met politiek of maatschappelijk beladen onderwerpen samengaan en ben je in staat om adviezen met impact te geven, waarnaar geluisterd wordt.

Doelgroep

Je bent een (beginnend) beleidsadviseur en je wilt je vaardigheden en competenties verder ontwikkelen.

Aanpak

Voordat je begint aan dit trainingsprogramma geef je via een online intake aan wat je specifieke leerdoelen zijn. De trainer zorgt ervoor dat je oefent met de elementen die voor jouw leerdoelen van belang zijn.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 3 trainingen. In de training Beleid Maken en Beleid Schrijven krijg je inzicht in het beleidsproces. Ook leer je je beleid vertalen in goed leesbare beleidsnota's. Tijdens de training staat de praktijk centraal en kun je eigen beleidsteksten meenemen en inbrengen. Tijdens de training worden ze geanalyseerd en beoordeeld door zowel de trainer als je mededeelnemers.

In de training Dynamiek in Presenteren leer je je toehoorders boeien en inspireren. Door middel van een aantal technieken leer je je persoonlijke presenteerstijl kennen en wordt je zelfvertrouwen vergroot.

In de module Effectief adviseren in de publieke sector ga je direct vanuit de theorie aan de slag met je eigen praktijksituatie. Zo krijg je inzicht in het adviesproces en de verschillende rollen en oefen je meteen met je rol als adviseur. Duidelijk communiceren is hierbij erg belangrijk. Daarnaast speelt beïnvloeden een grote rol. Dit staat dan ook centraal in de oefeningen tijdens het programma.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Trainingsprogramma Het Vak van Beleidsadviseur

De beleidsadviseur van de toekomst - 9 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.