Menu

Een opleiding volgen naast uw baan? 7 tips voor de beste keuze!

Hoe selecteert u de best passende opleiding bij uw loopbaan? En hoe kiest u vervolgens bij welk opleidingsinstituut u die opleiding gaat volgen? Op basis van onze jarenlange ervaring geven wij u 7 tips met zaken waar u op kunt letten.

 1. Wilt u een bepaald opleidingsniveau aantonen/behalen?
  Is het voor u belangrijk om een bepaald opleidingsniveau te kunnen aantonen? Kies dan voor een officieel erkende MBO-, HBO- of Masteropleiding. Alleen met een diploma van een erkende opleiding kunt u namelijk officieel het werk- en denkniveau aantonen dat vaak gevraagd wordt in vacatures. Indien het kunnen aantonen van een bepaald opleidingsniveau niet relevant is (bijvoorbeeld omdat u al het juiste opleidingsniveau heeft voor uw (gewenste) functie), dan kunt u zich bij uw keuze exclusief laten leiden door de inhoud van de opleiding.
 1. Waar wilt u graag meer over leren?
  Onafhankelijk van het feit of u een diploma op een bepaald niveau wilt behalen, is het essentieel te bepalen wat u wilt leren. Noteer dit voor uzelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken waar u tegenaan loopt in uw huidige functie of de functie-eisen van een gewenste functie waar u nog niet aan kunt voldoen. Bespreek dit eventueel ook met een collega of leidinggevende. Het is belangrijk hier goed over na te denken, omdat uit ervaring blijkt dat een goede match tussen de leerbehoefte en de inhoud van het studieprogramma de beste voorspeller is voor een succesvolle afronding van de opleiding.
 
 1. Hoeveel tijd kunt/wilt u voor de opleiding vrij maken?
  Als u serieus aan de slag wilt met een opleiding, is het belangrijk te bepalen hoeveel uur u hiervoor (per week) kunt vrijmaken, en voor welke duur. Mogelijk kunt u scholingsverlof krijgen van uw werkgever. Als dit zo is, staat dit vaak in de cao of arbeidsovereenkomst beschreven.
  Los daarvan blijft het vaak nodig om ook in de privétijd te studeren. Dus het is ook belangrijk goed naar uw privésituatie te kijken om te bepalen hoeveel tijd u hiervoor kunt en wilt vrijmaken. Het gaat hierbij niet alleen om het aantal uur per week, maar ook om de periode waarin in u deze tijd kunt vrijmaken. Let ook op de lestijden: zijn deze niet tijdens uw werkzame uren?

Wilt u deze tips per e-mail ontvangen? Vul hieronder en uw gegevens en u ontvangt alle tips direct per e-mail in handig PDF-formaat. Op deze manier kunt de tips printen en per tip notities maken met uw bevindingen.

Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.