De toelatingsvoorwaarden voor de leerroute HBO op het Werk zijn gelijk aan die van de reguliere HBO Bachelor Bedrijfskunde. Dat wil zeggen dat je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 nodig hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets, waarmee je aantoont dat je de kwaliteiten bezit die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Om de leerroute HBO op het Werk te kunnen volgen, moet je beschikken over een passende werkplek. Dit betekent dat je voor de HBO Bachelor Bedrijfskunde een werkplek nodig hebt waar je de mogelijkheid krijgt om werkzaamheden uit te voeren die verband houden met:
Bij HBO op het Werk volg je geen klassikale lessen met een docent voor de klas, maar word je individueel begeleid. Hiermee rond jij je opleiding succesvol af. Deze begeleiding bestaat uit een team van drie personen; een opleidingsregisseur, een opleidingsbegeleider en een praktijkbegeleider. Hieronder leggen we uit wat elke rol inhoudt:
Opleidingsregisseur
De opleidingsregisseur volgt proactief je studievoortgang, beantwoordt praktische vragen en voert het kennismakingsgesprek.
Opleidingsbegeleider
De opleidingsbegeleider is de inhoudelijke expert, onderhoudt het contact met jou als student (naar jouw behoefte) en voert het intakegesprek en studieplan uit.
Praktijkbegeleider
De praktijkbegeleider begeleidt je op de werkplek. Deze persoon is werkzaam binnen jouw organisatie en werkt bij voorkeur minimaal een niveau hoger.
Tijdens de opleiding zijn er verschillende contactmomenten tussen jou en de bovengenoemde begeleiders. Zo heb je bijvoorbeeld een keer per kwartaal een driehoeksgesprek met de opleidingsregisseur en de opleidingsbegeleider.
Als je al kennis hebt van of werkervaring hebt met bepaalde modules binnen de HBO Bachelor Bedrijfskunde op het Werk, kan je deze mogelijk laten valideren. Dit kan zowel bij de start als gedurende de opleiding, waarbij je aantoont wat je al weet en doet in de praktijk. Hierdoor hoef je deze modules niet meer te volgen of examen te doen voor deze onderdelen van de opleiding. Per module of leeruitkomst lever je een bewijsstuk uit de praktijk in en licht je dit toe in een interview. Dit wordt beoordeeld door een assessor. Bij goedkeuring krijg je voor deze module een validatie op basis van eerdere leer- of werkervaring. Als het onvoldoende wordt beoordeeld, volg je de module via het studieprogramma van HBO op het Werk.
De maximale studiekosten voor de HBO Bachelor Bedrijfskunde op het Werk bedragen € 16.900,-. Deze prijs is inclusief alle begeleiding, examinering maar exclusief studiematerialen. Deze betaal je in vier fases en per fase betaal je € 4.225,- exclusief studiematerialen.
De totale kosten kunnen lager uitvallen wanneer blijkt dat op basis van jouw eerder genoten opleiding(en) en opgedane (werk)ervaring modules mogelijk kunnen worden overgeslagen. Jouw ervaring, via opleiding en/of werk dient dan overeen te komen met HBO-niveau en moet ook relevant zijn voor de betreffende opleiding. We brengen zorgvuldig in kaart wat je al kunt aantonen, en indien van toepassing, worden deze delen uit jouw opleiding gehaald en worden de kosten verlaagd. De kosten voor studiematerialen vind je in de tabel hieronder.