Praktische informatie HBO Bachelor Bedrijfskunde op het Werk

Met de leerroute HBO op het Werk volg je de volledige HBO Bachelor Bedrijfskunde vanuit je werkplek. In plaats van klassikale lessen, leer je het vak van professionals in de beroepspraktijk. Deze leerroute is ideaal als je praktijkgericht wilt leren en over een geschikte werkplek beschikt. Hoe dit praktisch allemaal in zijn werk gaat, lees je op deze pagina.
Lees meer

Toelatingsvoorwaarden

De toelatingsvoorwaarden voor de leerroute HBO op het Werk zijn gelijk aan die van de reguliere HBO Bachelor Bedrijfskunde. Dat wil zeggen dat je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 nodig hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets, waarmee je aantoont dat je de kwaliteiten bezit die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Passende werkplek

Om de leerroute HBO op het Werk te kunnen volgen, moet je beschikken over een passende werkplek. Dit betekent dat je voor de HBO Bachelor Bedrijfskunde een werkplek nodig hebt waar je de mogelijkheid krijgt om werkzaamheden uit te voeren die verband houden met:

  • Operationaliseren van de organisatiestrategie
  • Verbinden van mensen in de organisatie
  • Procesmanagement
  • Adviseren van het management
  • Projecten managen
  • Veranderen van de organisatie
  • Bedrijfseconomische analyses
 

Begeleiding tijdens je opleiding

Bij HBO op het Werk volg je geen klassikale lessen met een docent voor de klas, maar word je individueel begeleid. Hiermee rond jij je opleiding succesvol af. Deze begeleiding bestaat uit een team van drie personen; een opleidingsregisseur, een opleidingsbegeleider en een praktijkbegeleider. Hieronder leggen we uit wat elke rol inhoudt:

Opleidingsregisseur
De opleidingsregisseur volgt proactief je studievoortgang, beantwoordt praktische vragen en voert het kennismakingsgesprek.

Opleidingsbegeleider
De opleidingsbegeleider is de inhoudelijke expert, onderhoudt het contact met jou als student (naar jouw behoefte) en voert het intakegesprek en studieplan uit.

Praktijkbegeleider
De praktijkbegeleider begeleidt je op de werkplek. Deze persoon is werkzaam binnen jouw organisatie en werkt bij voorkeur minimaal een niveau hoger.

Tijdens de opleiding zijn er verschillende contactmomenten tussen jou en de bovengenoemde begeleiders. Zo heb je bijvoorbeeld een keer per kwartaal een driehoeksgesprek met de opleidingsregisseur en de opleidingsbegeleider.

Valideren

Als je al kennis hebt van of werkervaring hebt met bepaalde modules binnen de HBO Bachelor Bedrijfskunde op het Werk, kan je deze mogelijk laten valideren. Dit kan zowel bij de start als gedurende de opleiding, waarbij je aantoont wat je al weet en doet in de praktijk. Hierdoor hoef je deze modules niet meer te volgen of examen te doen voor deze onderdelen van de opleiding. Per module of leeruitkomst lever je een bewijsstuk uit de praktijk in en licht je dit toe in een interview. Dit wordt beoordeeld door een assessor. Bij goedkeuring krijg je voor deze module een validatie op basis van eerdere leer- of werkervaring. Als het onvoldoende wordt beoordeeld, volg je de module via het studieprogramma van HBO op het Werk.

Kosten

De maximale studiekosten voor de HBO Bachelor Bedrijfskunde op het Werk bedragen € 16.900,-. Deze prijs is inclusief alle begeleiding, examinering maar exclusief studiematerialen. Deze betaal je in vier fases en per fase betaal je € 4.225,- exclusief studiematerialen.

De totale kosten kunnen lager uitvallen wanneer blijkt dat op basis van jouw eerder genoten opleiding(en) en opgedane (werk)ervaring modules mogelijk kunnen worden overgeslagen. Jouw ervaring, via opleiding en/of werk dient dan overeen te komen met HBO-niveau en moet ook relevant zijn voor de betreffende opleiding. We brengen zorgvuldig in kaart wat je al kunt aantonen, en indien van toepassing, worden deze delen uit jouw opleiding gehaald en worden de kosten verlaagd. De kosten voor studiematerialen vind je in de tabel hieronder.

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.