Menu

HBO Data Engineer

Het beroep van de toekomst - 1 jaar

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De doelgroep beter begrijpen, inzicht krijgen in prestaties en anticiperen op de toekomst. Organisaties maken steeds vaker gebruik van enorme hoeveelheden (complexe) data. Maar hoe pas je Power BI toe en hoe realiseer je datagedreven besluitvorming? Daar heb jij na het volgen van HBO Data Engineer de oplossing voor. In dit programma krijg je inzicht in het organiseren en beschikbaar maken van data, zodat de organisatie dit kan gebruiken voor business intelligence. Je verdiept je in de opbouw, structuur en de toepassingsmogelijkheden van datawarehousing en je leert relaties leggen tussen data en data optimaal beheren. Dit programma biedt uitstekende carrièremogelijkheden, want datamanagement is een branche die blijft groeien.

Doelgroep

Wil je je verdiepen op het gebied van datawarehousing en big data op HBO-niveau, dan is dit programma geschikt voor jou.

Doel en opzet

Met HBO Data Engineer krijg je inzicht in het opslaan en analyseren van big data, zodat de organisatie dit kan gebruiken voor business intelligence. Onderwerpen die aan bod komen zijn datawarehousearchitectuur, modellering en datakwaliteit. Daarnaast ga je in op data requirements. Je leert de requirements in kaart brengen om met verschillende databronnen ook echt met de juiste data aan de slag te gaan. Jij weet als professional welke data interessant zijn voor jouw opdrachtgever. In de laatste module staan de vaardigheden op het gebied van data centraal. Je gaat aan de slag met dashboards, KPI's, het opmaken en analyseren van visuals en het maken van rapportages. Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Data Engineer

Het beroep van de toekomst - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.