Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Gedrag en Maatschappij

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit HBO-programma ga je aan de slag met actuele maatschappelijke vraagstukken als vergrijzing, diversiteit en digitalisering. Je verdiept je in het effect van deze vraagstukken op de gezondheid en het gedrag van de mens. Zo ontwikkel je tijdens dit programma vaardigheden om gezond en ongezond gedrag van elkaar te onderscheiden en krijg je zicht op de consequenties die stress en ziekte op gedrag hebben. Door de invulling van docenten met ruime praktijkervaring zijn de bijeenkomsten altijd boeiend en inspirerend. Je zult merken hoe prettig de praktijkgerichte aanpak in dit HBO-programma werkt.

Doelgroep

Je hebt een brede, maatschappelijke interesse en wilt mensen helpen en ondersteunen. Daarbij wil je je kennis van gedrag en maatschappij verder uitbreiden op HBO-niveau.

Doel en opzet

In dit programma leer je hoe je gedrag van mensen effectief kunt beïnvloeden en zelfregulatie kunt stimuleren. Hiervoor ga je aan de slag met onderwerpen als ziektebeleving en stressmanagement. Je leert om gedragingen in verband te brengen met maatschappelijke ontwikkelingen als dwang en drang, digitalisering en diversiteit.

Gedurende het programma word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Zij brengen je op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Ook werk je aan cases en opdrachten waarin de theorie steeds gekoppeld wordt aan je eigen werk. Hierbij word je ondersteund door actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Gedrag en Maatschappij

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.