Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Jeugdzorg

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit programma breng je samen met onze ervaren docenten de jeugdzorg in kaart. Je signaleert sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en onderzoekt wat de invloed hiervan is op de jeugdzorg. Je krijgt zicht op de processen van integrale benadering, samenwerkingen en doorverwijzingen en verdiept je in de methodieken die toegepast worden binnen de jeugdhulpverlening. Zo ga je effectief en op verantwoorde wijze jongeren begeleiden en leer je de begeleiding afstemmen op de leeftijd en ontwikkelingsfase. Ook leer je verschillende gesprekstechnieken toepassen bij de begeleiding van kinderen of jongeren. Na dit programma help je kinderen om uit te groeien tot gezonde en evenwichtige volwassenen.

Doelgroep

Je bent actief als medewerker in de jeugdzorg en je wilt je inzicht, kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Je hebt de ambitie om je verder te professionaliseren in de jeugdzorg.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkel je snel de nodige praktisch toepasbare kennis op HBO-niveau. Alle essentiële onderwerpen die je in de jeugdzorg nodig hebt, worden uitvoerig besproken. Er is aandacht voor de rol, houding en verwachtingen van de jeugdprofessional en je reflecteert je eigen begeleidingsvaardigheden. Je krijgt zicht op de diversiteit van problemen en leert verschillende technieken om oplossingsgericht te werken. Daarnaast ontwikkel je pedagogische sensitiviteit en versterk je je eigen reflecterend vermogen om je continue professionalisering te bevorderen. Je wordt opgeleid door docenten die zelf actief zijn in de jeugdzorg. Hierdoor zijn zij in staat om in te gaan op actuele ontwikkelingen op het gebied van jeugdhulpverlening. Ook werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Social Worker

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Jeugdzorg

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.