Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Jeugdzorgprofessional

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je werkzaam binnen de jeugdzorg en wil je je eigen professionaliteit versterken? Kies dan voor NCOI. In dit HBO-programma verbeter je je kennis op het gebied van jeugdzorg en begeleiding. Om een goed beeld te krijgen van het kind gaan we in op de ontwikkeling van het gedrag en het ontstaan van gedragsproblemen. Je leert de begeleiding, technieken en interventies afstemmen op de ontwikkelfase van het kind met als doel richting te geven aan het proces van volwassenwording. NCOI leidt je op tot vakbekwame jeugdzorgprofessional die in staat is in de praktijk goede beslissingen te nemen en op efficiënte en effectieve wijze hulp te bieden.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) medewerker binnen de jeugdzorg en je wilt je graag op een professionele manier verder ontwikkelen. Het programma is ook geschikt voor medewerkers die nu of in de toekomst een functie op beleidsniveau ambiëren.

Doel en opzet

In dit praktijkgerichte programma verdiep je je in alle essentiële onderwerpen op het gebied van jeugdzorg, zodat je je cliënten beter kunt begeleiden. Je bekijkt de actuele ontwikkelingen binnen het werkveld en de invloed hiervan op je dagelijkse beroepspraktijk. Je krijgt zicht op de rol, houding en verwachtingen van jou als jeugdprofessional en gaat aan de slag met je eigen begeleidingsvaardigheden in het contact met jongeren. Ook bestudeer je effectieve interventiemethoden om motiverend te kunnen handelen.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de jeugdzorg. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord voor je vormen. Bovendien koppelen zij alle opdrachten en cases aan je dagelijks werk, zodat alles wat je leert direct toepasbaar is in de praktijk. Ook word je tijdens deze studie ondersteund door actuele literatuur en onze online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Jeugdzorgprofessional

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.