Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Maatschappelijk Werk

Ontwikkel praktijkgericht je vaardigheden op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit praktijkgerichte programma doe je belangrijke kennis op over maatschappelijke hulpverlening en ontwikkel je de benodigde vaardigheden. Je krijgt zicht op het domein van maatschappelijk werk en dienstverlening, de doelgroepen en werkterreinen en je leert methodisch werken en samenwerken met mantelzorgers en vrijwilligers. Je ontwikkelt doelbewuste begeleidingsvaardigheden en weet methoden toe te passen die passend zijn bij de situatie, cliënt, organisatie en jezelf. Ook breng je verschillende gespreksmodellen in praktijk om gesprekken met zowel cliënten als medewerkers goed te laten verlopen. Daarmee biedt dit HBO-programma je een uitstekend overzicht van de kernaspecten binnen het veld van maatschappelijk werk.

Doelgroep

Je bent medewerker in de maatschappelijke hulpverlening en je wilt je kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van maatschappelijk werk ontwikkelen. Dit programma is een uitstekende keuze als je op MBO-niveau opgeleid bent en je wilt ontwikkelen op HBO-niveau.

Doel en opzet

Dit programma richt zich op het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden op het gebied van maatschappelijk werk. Alle belangrijke thema’s uit het werkgebied komen aan bod. Je onderzoekt maatschappelijke ontwikkelingen binnen het sociaal domein en bekijkt de invloed daarvan op het huidige maatschappelijk werk. Je krijgt zicht op de verschillende vormen van hulpverlening en de juridische en ethische kwesties die een rol spelen bij de begeleiding van cliënten. Ook analyseer je je eigen werkwijze en ontwikkelpunten als begeleider en ga je aan de slag met het verbeteren van je professionele communicatievaardigheden.

Tijdens het programma werk je aan praktische opdrachten die je koppelt aan je eigen werk. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf ook actief zijn in het domein van maatschappelijk werk en dienstverlening. Daardoor weten zij precies wat je nodig hebt als maatschappelijk werker en zijn zij in staat in te gaan op actuele onderwerpen. Ook beschik je tijdens de studie over actuele literatuur en kun je gebruikmaken van onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Maatschappelijk Werk

Ontwikkel praktijkgericht je vaardigheden op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.