Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Gehandicaptenzorg

Uniek, praktijkgericht en compleet HBO-programma - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je in de gehandicaptenzorg en wil je beter in staat zijn professionele zorg en ondersteuning te bieden? Dit programma biedt je een actuele insteek, specifiek gericht op gehandicaptenzorg. Je onderzoekt je eigen rol en competenties en bekijkt hoe je je houding kunt professionaliseren. Je krijgt zicht op de actuele wetten, regels en nieuwe zorgconcepten in de gehandicaptenzorg. Ook ga je op zoek naar de behoeften van cliënten en stel je een doelgericht begeleidingsplan op. Na afronding beschik je over vaardigheden om cliënten zo te ondersteunen dat zij optimaal gebruik kunnen maken van hun kansen op een volwaardig leven.

Doelgroep

Je bent medewerker in de gehandicaptenzorg en wilt je verder bekwamen in je vak. Je wilt je kennis en vaardigheden verbreden om mensen met een beperking beter te kunnen begeleiden.

Doel en opzet

In dit programma ga je in op de meest actuele ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Je gaat praktisch aan de slag met wetgeving, zorgconcepten, de veranderende sociale omgeving en zorgvraag. Je ontwikkelt een eigen visie op zorg en dienstverlening, de eisen die dit aan jou stelt en de keuzen en dilemma’s die je in je werk soms zult tegenkomen. Ook ontwikkel je je kennis en vaardigheden op het gebied van resultaatgericht begeleiden en ondersteunen. Je wordt opgeleid door ervaren docenten die zelf ook werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Gehandicaptenzorg

Uniek, praktijkgericht en compleet HBO-programma - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.