HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
September 2024
Werk je in de gehandicaptenzorg en wil je beter in staat zijn professionele zorg en ondersteuning te bieden? Dit programma biedt je een actuele insteek, specifiek gericht op gehandicaptenzorg. Je onderzoekt je eigen rol en competenties en bekijkt hoe je je houding kunt professionaliseren. Je krijgt zicht op de actuele wetten, regels en nieuwe zorgconcepten in de gehandicaptenzorg. Ook ga je op zoek naar de behoeften van cliƫnten en stel je een doelgericht begeleidingsplan op. Na afronding beschik je over vaardigheden om cliƫnten zo te ondersteunen dat zij optimaal gebruik kunnen maken van hun kansen op een volwaardig leven.
Je bent medewerker in de gehandicaptenzorg en wilt je verder bekwamen in je vak. Je wilt je kennis en vaardigheden verbreden om mensen met een beperking beter te kunnen begeleiden.
In dit programma ga je in op de meest actuele ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Je gaat praktisch aan de slag met wetgeving, zorgconcepten, de veranderende sociale omgeving en zorgvraag. Je ontwikkelt een eigen visie op zorg en dienstverlening, de eisen die dit aan jou stelt en de keuzen en dilemmaās die je in je werk soms zult tegenkomen. Ook ontwikkel je je kennis en vaardigheden op het gebied van resultaatgericht begeleiden en ondersteunen. Je wordt opgeleid door ervaren docenten die zelf ook werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Ā uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg het HBO Programma Gehandicaptenzorg via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
Je rondt de modules af met een praktijkgerichte opdracht. Bij succesvolle afronding ontvang je het NCOI-diploma āHBO Programma Gehandicaptenzorgā.
Indien je eventueel verder wilt studeren en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor, dan ontvang je mogelijk vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.