Duidelijk aanbesteden, met heldere specificaties en gunningscriteria, is van groot belang bij projecten in de sector B&U en GWW. De Aanbestedingswet en de Gids Proportionaliteit zijn hierbij de belangrijkste richtlijnen. Met specialisten uit het veld ga je hier praktisch mee aan de slag. Je krijgt inzicht in verschillende procedures voor aanbesteden en inschrijven. Hierbij ga je diep in op de verschillende manieren van specificeren en de daaruit voortvloeiende gunningscriteria. Door de praktijkgerichte aanpak van het programma kun je dit direct in je werk toepassen.
Doelgroep
Je werkt aan de kant van de opdrachtgever, de inschrijver of je werkt als adviseur voor een van deze partijen. Je voert daadwerkelijk onderdelen uit van het aanbestedingsproces. Je bent bijvoorbeeld een (senior) inkoper, medewerker aanbestedende diensten, tendermanager of directievoerder. Dit programma is ook zeer interessant als je werkt als contractmanager, projectmanager of -leider, of werkvoorbereider.
Doel en opzet
In dit praktijkgerichte programma ga je aan de slag met de aanbestedingswetgeving, zoals het Aanbestedingsreglement Werken. Je verdiept je in inkoopstrategieën en vertaalt dit naar het specificeren en het formuleren van gunningscriteria. Ook ga je diep in op planning, financiën en risicobeheersing.
Er is veel tijd om tijdens de bijeenkomsten eigen casuïstiek in te brengen. Je kunt dus direct aan de slag met je persoonlijke leervragen en dit vertalen naar effectiviteit in je praktijk. Het programma wordt gegeven door vakspecialisten met veel werkervaring. Zij delen op een boeiende manier hun kennis en ervaring, zodat je op de hoogte bent van de aanbestedingswetgeving en de praktische toepassing ervan.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Â uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Klassikaal, e-learning of virtual classroom
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.