HBO Trainingsprogramma Professioneel Leidinggeven

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heeft u de ambitie om u te ontwikkelen en u verder te professionaliseren als leidinggevende? Wilt u daarbij uw arsenaal aan praktische en leidinggevende technieken vergroten aan de hand van de nieuwste inzichten? Wilt u meer inzicht in uzelf en uw beïnvloedingsvaardigheden? Wilt u een leidinggevende zijn die samen met het team zijn/haar doelen bereikt? In dit HBO-trainingsprogramma ontwikkelt u alle vaardigheden om uw doelen te bereiken. U vergroot uw inzicht in complexe werksituaties en ervaart hoe u daar uw gedrag effectief op aanpast. Hiermee vergroot u uw invloed op medewerkers en werkt u op basis van vertrouwen. Daarnaast werkt u met nieuwe inzichten om te motiveren en te delegeren om zo resultaten te verbeteren. U oefent veel met ervaren trainers, zodat u het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen. U oefent bijvoorbeeld met uitdagende situaties, zoals slechtnieuwsgesprekken en functionerings- en beoordelingsgesprekken. Met dit programma ontwikkelt u zich tot de professionele leidinggevende die zijn/haar doelen bereikt.

Uw resultaat

Na afloop van dit programma gebruikt u de meest effectieve stijl van leidinggeven die het best bij de situatie past. Ook kent u uw sterke en zwakke punten als leidinggevende en benut u uw sterkten optimaal. U vergroot uw invloed op anderen en uw omgeving en u kunt uw gedrag en optreden afstemmen op verschillende situaties. U bent goed voorbereid op gesprekken die u voert in uw functie als manager. U werkt doelgericht en kunt uw medewerkers motiveren tot optimale resultaten.

Doelgroep

Dit HBO-trainingsprogramma is bijzonder waardevol voor leidinggevenden die hun vaardigheden om te beïnvloeden willen versterken en hun stijl van leidinggeven flexibel willen laten aansluiten passend bij de situatie.

Doel en opzet

Dit HBO-trainingsprogramma is zeer persoonsgericht. De training start met een online intake. Hierin geeft u uw leerwensen aan. Tijdens de bijeenkomsten zelf komt de trainer hier geregeld op terug en geeft u hier feedback op tijdens opdrachten en oefeningen. U houdt zelf uw ontwikkelstappen bij in uw persoonlijk actieplan, waar u na afloop van de training op terug kunt vallen. Dat garandeert dat u deze training afrondt met zichtbaar resultaat.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 2 trainingen die elkaar versterken en ingaan op leidinggeven en op persoonlijk inzicht en beïnvloedingsvaardigheden. In de training Praktisch Leidinggeven krijgt u inzicht in de wijze waarop u invulling geeft aan uw rol. Hoe komt u over? Wat zijn uw kwaliteiten en leerpunten? Vanuit dit inzicht leert u uw kwaliteiten in te zetten in verschillende stijlen van leidinggeven. Er is veel ruimte om hiermee te oefenen. U versterkt zo uw communicatieve vaardigheden en vergroot uw resultaatgerichtheid. Onderdeel van de training is de Oase game, een van onze serious games.

Daarnaast gaat u in de training Persoonlijk Inzicht en Beïnvloedingsvaardigheden aan de slag met inzicht in uzelf en de ander. U vergroot uw empathisch vermogen, werkt aan het motiveren van anderen en u leert situaties te lezen en daarop in te spelen. U oefent ook met het toepassen van verschillende beïnvloedingsstijlen in uiteenlopende situaties, zodat u dit ook direct kunt gebruiken in uw werk. Onderdeel van de training is de politieke game, een van onze serious games.

Met dit HBO-trainingsprogramma leert u met inzicht in uzelf en in uw medewerkers effectief een team te bouwen dat succesvolle resultaten haalt. U past effectieve beïnvloedingsstijlen toe waarmee u uw medewerkers motiveert en zorgt dat uw doelen als leidinggevende worden bereikt.

Serious game

De serious games maken uw leerproces leuk, solide en effectief. Tijdens de games stapt u in een fictieve, uitdagende werkelijkheid, waarbij u leert door ervaren en doen. In dit trainingsprogramma worden 2 games ingezet.

Tijdens de Oase game stapt u in een businesssimulatie, waarbij u de praktische onderdelen van leidinggeven gaat toepassen. In 1 dag doorloopt u de hele gesprekscyclus van een leidinggevende, waarbij u in teams leiding geeft aan een medewerker, gespeeld door een ervaren trainingsacteur.

In de politieke game stapt u in de rol van aandeelhouder van een fictieve organisatie die wellicht wordt overgenomen. Samen met de andere aandeelhouders moet u tijdens formele en informele overleggen tot een besluit komen of de overname doorgaat of niet. Uw beïnvloedingsvaardigheden, overtuigingskracht en onderhandeltechnieken bepalen uw succes tijdens de game.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Het programma is als volgt opgebouwd:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Praktisch Leidinggeven

(3 dagen)

Inzicht in uzelf als leidinggevende

 • Hoe komt u over?
 • Wat zijn uw leidinggevende kwaliteiten en leerpunten?

Effectief leidinggeven

 • Oefenen met de verschillende stijlen
 • Situationeel leidinggeven
 • Effectief omgaan met de taak/bekwaamheid van medewerkers
 • Oefenen met praktijksituaties rondom leidinggeven

Resultaatgerichtheid

 • Vergroten van uw resultaat- en doelgerichtheid
 • Uw medewerkers coachen en motiveren voor optimale resultaten
 • Effectieve gesprekstechnieken

Communicatie

 • Voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken
 • Effectief voeren van slechtnieuwsgesprekken
 • Daadkrachtig leiden van werkoverleggen en vergaderingen

Serious game

 • Oase game
 • 3 basisstappen van leidinggeven
 • Doorlopen van de gesprekscyclus

Persoonlijk Inzicht en Beïnvloedingsvaardigheden

(3 dagen)

Zelfinzicht

 • Persoonlijke sterkten en zwakten
 • Kernkwaliteiten
 • Hoe komt u over op de ander?
 • Persoonlijke ontwikkelpunten

Inzicht in de ander

 • Empathisch vermogen
 • Motivatie en belangen van de ander
 • Praktijksituaties lezen en begrijpen
 • Optreden in een groep

Effectieve communicatie

 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Uw persoonlijke houding en optreden
 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Sfeer: rust en spanning
 • Weerstand en emoties

Beïnvloedingsvaardigheden

 • Invloedstijlen
 • Uw natuurlijke beïnvloedingsstijl
 • Beïnvloedingsstijlen toepassen in verschillende situaties

Serious game

 • Politieke game
 • Invloed nemen op besluitvorming
 • Zet het politiek krachtenveld naar uw hand

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van professioneel leiderschap op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. U kunt hiermee in aanmerking komen voor vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen, als u toelaatbaar bent tot HBO Bachelor.

Diploma

U sluit dit trainingsprogramma af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Professioneel Leidinggeven’. Op het moment dat u verder wilt studeren in een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 6 dagen. Kijk voor de lesdata op ncoi.nl.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.790,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Professioneel Leidinggeven

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.