HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
September 2023
Als bedrijfskundige vervul je een sleutelfunctie binnen je organisatie. Je zorgt ervoor dat processen goed lopen, de resultaten verbeteren en de omzet verhoogt. Met de Kort HBO Bedrijfskunde ga je met de kerncompetenties van bedrijfskunde aan de slag. Je benadert bedrijfskundige vraagstukken vanuit zowel management- als economische invalshoeken en ontwikkelt daarbij probleemoplossend vermogen. Met cases en praktijkopdrachten koppel je de opgedane kennis, vaardigheden en inzichten aan je eigen werkomgeving.
De Kort HBO Bedrijfskunde maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Bedrijfskunde van NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit HBO-programma meteen het officiƫle Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Je hebt ambities op middenkaderniveau en je wilt je hiervoor breed ontwikkelen vanuit bedrijfskundig perspectief. Dit wil je bovendien doen op een praktische manier. De Kort HBO Bedrijfskunde is in 1 of 2 jaar te volgen.
Een bedrijfskundige heeft kennis van alle processen binnen het bedrijf. Je begrijpt hoe de processen samenwerken en waar problemen ontstaan. Je kunt deze processen analyseren en waar nodig verbeteren. Kennis van bedrijfskunde, procesmanagement en projectmanagement helpt je hierbij. Deze kennis doe je op tijdens de Kort HBO Bedrijfskunde.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Ā uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt dit programma af met een praktijkgerichte eindopdracht.
Je sluit de modules Bedrijfseconomische aspecten en Procesmanagement af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat je zelf het examen kunt inplannen. Daarbij kun je zowel het moment als de plaats zelf uitkiezen. De overige modules rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Ter afsluiting van het gehele programma maak je een eindopdracht. Heb je voor alles een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma āKort HBO Bedrijfskundeā van NCOI.
Indien je eventueel verder wilt studeren en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor de Bachelor, dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Dit programma kun je in 1 of 2 jaar volgen. De reguliere opleiding duurt 1 jaar. Indien je de opleiding in 2 jaar volgt, is de periode tussen de lesdagen langer en wordt de gemiddelde studiebelasting per week gehalveerd.
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.