HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
12-12-2023
Het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals schrijven, eten en boodschappen doen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door lichamelijke, verstandelijke of psychische problemen kunnen deze activiteiten een grote uitdaging worden. Als ergotherapeut bied je praktische oplossingen en adviezen om zelfstandig functioneren te verbeteren. Prachtig werk dat specifieke kennis en vaardigheden vraagt. Dit programma van onze businesspartner Pro Education biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met dit vak, en om een deel van de theorie en vaardigheden op te doen. Bovendien biedt het programma een opstap naar de volledige Bacheloropleiding Ergotherapie.
Dit aantrekkelijke programma is te combineren met een praktijkprogramma. Door het volgen van het praktijkprogramma volg je feitelijk de HBO Bacheloropleiding. Je rondt dan het volledige eerste jaar van de geaccrediteerde HBO Bachelor Ergotherapie af. Daarmee behaal je je officiƫle Propedeusegetuigschrift indien je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseisen.
Heb jij inlevingsvermogen? Luister jij met aandacht voor de mens? En wil jij mensen helpen zodat ze klachtenvrij hun dagelijkse werkzaamheden kunnen uitoefenen en kunnen participeren in de samenleving? Dit programma is ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van ergotherapie. Je werkt in de zorg- of welzijnssector (bijvoorbeeld in een revalidatiecentrum of in de gehandicapten- of ouderenzorg) en wil je oriënteren op omscholing naar ergotherapeut. Dan kan dit korte HBO-programma een goede start zijn om erachter te komen of je hiermee verder wilt. Dit programma is ook zeer geschikt voor mensen die vanwege andere redenen geïnteresseerd zijn in ergotherapie, zoals mensen die actief zijn in de gehandicapten- of ouderenzorg.
Na afloop van dit programma ben je nog geen ergotherapeut. Je bent dus nog niet bevoegd om behandelingen uit te voeren.Ā Indien je toelaatbaar bent, ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige modules in de volledige HBO Bacheloropleiding Ergotherapie.
Met de modules van dit programma leg je een stevige theoretische en praktijkgerichte, basis op het gebied van gezondheid, diagnostiek en paramedische basisvaardigheden. Belangrijke themaās voor de ergotherapeut zoals beroepshouding en professionele communicatie, cliĆ«ntgericht werken en preventie komen uitgebreid aan de orde. Daarnaast zijn er in dit programma 8 praktijkbijeenkomsten gepland, waarin de praktische beroepsvaardigheden voor de ergotherapeut centraal staan. Het stellen van de juiste diagnose en professionele omgang met cliĆ«nten is cruciaal voor iedereen in de paramedische zorg.
In de modules, die begeleid worden door onze ervaren docenten die zelf in de ergotherapie werkzaam zijn, wordt steeds weer een boeiende combinatie van theorie en praktijk gemaakt. Pro Education hecht veel waarde aan een gedegen theoretische kennisbasis en aan evidence-based praktijk. Daarnaast is in de bijeenkomsten en in de opdrachten tussen de bijeenkomsten door veel ruimte voor vaardigheidsontwikkeling en discussie.
Voor het bestuderen van de theorie en het maken van de praktijkopdrachten kun je rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Zie levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
Dit programma wordt uitgevoerd door Pro Education. Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-programmaās worden gesteld. Bij de ontwikkeling van de opleiding zijn de CanMED-eindkwalificaties en het beroepsprofiel van Ergotherapie Nederland, beroepsvereniging voor ergotherapeuten, als uitgangspunt genomen. Je bent dus verzekerd van kwaliteit.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(2 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt het programma af met een integrale opdracht waarmee je je onderzoekend vermogen aantoont.
De modules Ergotherapie en de context en Activiteitenanalyse en ergotherapie worden afgerond met een digitaal examen. De modules Ergotherapie en participatie, CliĆ«ntgecentreerd werken in de ergotherapie en Reflectieve professional worden afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Je sluit de module Gezondheidsbevordering en preventie af met een mondeling examen. Daarnaast werk je aan een integrale eindopdracht waarmee je je onderzoekend vermogen aantoont. Als je voor alle onderdelen een voldoende behaalt, dan ontvang je het diploma āKort HBO Ergotherapieā van Pro Education.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.