In dit unieke programma benader je de kern van het vakgebied met een technische blik. Als goed opgeleide werktuigbouwkundige moet je adviseren over efficiency, duurzaamheid, effectiviteit en doelmatigheid van de techniek. Je ontwikkelt in dit praktijkgerichte programma precies de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om zo’n waardevolle werktuigbouwkundige te zijn. Bovendien kan het programma vrijstelling opleveren in de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Werktuigbouwkunde van Hogeschool NCOI.
Propedeuse HBO Bachelor
Het programma Kort HBO Werktuigbouwkunde maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde van NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je mogelijk vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit programma Kort HBO Werktuigbouwkunde meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Doelgroep
Je bent werkzaam binnen de sector techniek en je hebt een grote belangstelling voor werktuigbouwkunde, machineparken en productie, automatisering. Je wilt je verder ontwikkelen op HBO-niveau. Je werkt in een technische omgeving en je hebt een technische vooropleiding op MBO-niveau of ruime relevante werkervaring. Je wilt je nu verder ontwikkelen richting de meer integrale toepassing van werktuigbouwkunde vanuit een breder bedrijfskundig perspectief.
Doel en opzet Kort HBO Werktuigbouwkunde
Je maakt in dit programma kennis met alle kernthema’s van werktuigbouwkunde, zoals sterkteleer en dynamica, evenals de concrete, praktische toepassing ervan. Ook ontwikkel je een brede blik op projecten, waaraan je als werktuigbouwkundige deelneemt. Je leert daarbij productieprocessen te analyseren, in te richten en deze effectiever en efficiënter te maken. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten uit de praktijk. Je werkt tijdens de diverse bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten waarin de theorie aan de dagelijkse praktijk gekoppeld wordt. Je rondt het programma af met een eindopdracht, waarin alle onderwerpen uit de modules terugkomen.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Voor technische opleidingen op HBO-niveau is het wel van belang dat je beschikt over wiskundige basiskennis.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.