Menu
NCOI Opleidingen - ICT

Masterclass IT-auditing

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Master Management van IT (MMIT) - 3 maanden

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Houd jij je bezig met het beoordelen van automatiseringsprocessen in informatievoorziening? Wil jij leren omgaan met data-analyses die de kwaliteit, efficiëntie en relevantie van audits verbeteren? De Masterclass IT-auditing leert je om als IT-auditor te oordelen, rapporteren en adviseren aan de hand van vastgestelde normen in de IT. Na deze Masterclass kun je kijken naar de waarborging van kwaliteit en efficiëntie en voer je binnen jouw organisatie IT-audits uit op een professionele manier. Je ontwikkelt je IT-vaardigheden om een toekomstbestendige auditor te worden.

Doelgroep

Deze Masterclass wordt voornamelijk gevolgd door hoger opgeleide professionals die werkzaam zijn als controller, risk officer, compliance officer en/of (IT-, operational of financial) auditor en van jou wordt verwacht dat je een oordeel kunt vormen of kunt adviseren over IT binnen jouw organisatie.

Doel en opzet

De Masterclass geeft een compleet en actueel overzicht van alle relevante thema’s op het gebied van IT-auditing. Je bent in staat om de organisatie, de activiteiten daarbinnen en de risico’s in onderlinge samenhang te toetsen. Na afronding van deze Masterclass beheers je het gehele proces van IT-auditing. Je verdiept je in IT-controlframeworks zoals BiSL en kent toetsings- en uitvoeringsnormen. Je gaat aan de slag met uiteenlopende werkvormen: cases, praktijkopdrachten en discussies worden afgewisseld, Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Deze bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt. Denk daarbij aan de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass IT-auditing

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Master Management van IT (MMIT) - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.