Menu
NCOI Opleidingen - ICT

Masterclass IT-riskmanagement

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Master Management van IT (MMIT) - 3 maanden

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het belang van betrouwbare, continu beschikbare IT-middelen en betrouwbare managementinformatie neemt steeds verder toe. Door de optimale inzet van applicaties, data en IT-infrastructuur verandert ook het risicoprofiel op het gebied van IT-continuïteit. Tijdens de Masterclass IT-riskmanagement krijg je inzicht in het ontwerpen en uitvoeren van actieplannen en het geven van betrouwbare adviezen over risico’s. Hiermee beperk je kansen op incidenten en worden deze snel ontdekt. Zo zorg je ervoor dat IT op betrouwbare wijze toegevoegde waarde levert aan jouw organisatiedoelstellingen.

Vrijstelling

Deze Masterclass maakt deel uit van diverse NVAO geaccrediteerde Masteropleiding Master Management van IT (MMIT). Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Master? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen.

Doelgroep

Deze Masterclass wordt voornamelijk gevolgd door hoger opgeleide professionals die werkzaam zijn als IT-securitymanager, CISO, IT-consultant, dataconsultant, IT-riskconsultant en IT-riskmanagers.  Daarnaast is deze Masterclass geschikt voor je als je een van bovenstaande functies ambieert.

Doel en opzet

De Masterclass geeft een compleet en actueel overzicht van alle relevante thema’s en ontwikkelingen op het gebied van IT-riskmanagement. Je bent in staat om voor jouw organisatie de activiteiten binnen IT en de risico’s ervan te ontdekken en te beperken. Na afronding van deze Masterclass beheers je het gehele proces van IT-risicomanagement. Je kunt risico’s succesvol inventariseren, beheersingsprocessen ontwerpen, uitvoeren en rapporteren. Je gaat aan de slag met uiteenlopende werkvormen: cases, praktijkopdrachten en discussies worden afgewisseld. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Deze bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt. Denk daarbij aan de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass IT-riskmanagement

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Master Management van IT (MMIT) - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.