Geestelijke gezondheid, psychische spanningen en depressies komen steeds vaker voor. Hoe kun je afwijkend gedrag signaleren? En hoe bevorder je de geestelijke gezondheid als hulpverlener? Tijdens deze Masterclass Klinische Psychologie en Psychopathologie krijg je kennis en inzicht in psychische stoornissen en problemen. Daarnaast leer je de assessment- en behandelmogelijkheden daarvan analyseren, waardoor je een volwaardig gesprekspartner wordt voor behandelaars. Na afloop van de Masterclass Klinische Psychologie en Psychopathologie ben je in staat op basis van theorie en onderzoek aanbevelingen te formuleren voor interventies en beleid in de hulpverlening.
Doelgroep
Je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van klinische psychologie en psychopathologie. Je bent bijvoorbeeld hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijk werker, sociaal pedagogisch hulpverlener of gezinscoach.
Doel en opzet Masterclass Klinische Psychologie en Psychopathologie
Tijdens deze Masterclass leer je op praktische wijze meer over klinisch-wetenschappelijke theorieën en modellen. Hoe ontstaan psychische klachten? Welke stoornissen zijn er en wat zijn de kenmerken hiervan? Daarbij verdiep je je in beelden van verschillende psychische klachten, diagnostiek en behandelingen. Met alle opgedane inzichten weet je straks het psychisch welzijn van mensen succesvol te verhogen. Door je te ontwikkelen tot interessante sparringpartner voor zorgprofessionals, ben je verzekerd van een sterke communicatie met je collega’s. En je ontwikkelt het vermogen om afwijkend gedrag waar te nemen bij hulpvragers en hen te begeleiden richting de juiste hulpverlener.
De Masterclass wordt verzorgd door ervaren docenten uit het werkveld die de theorie door middel van praktische opdrachten koppelen aan je eigen werkpraktijk. Ook kun je tijdens je studie gebruikmaken van actuele literatuur en een online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.
Vooropleiding
Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Klassikaal, e-learning of virtual classroom
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.