Menu

MBO Basisopleiding Onderwijsassistent

Praktijkgericht MBO-programma om je te ontwikkelen tot onderwijsassistent - 1 jaar

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren binnen het onderwijs? En wil je graag leerlingen helpen die extra aandacht nodig hebben, zodat ook zij zich maximaal kunnen ontwikkelen net als ieder ander kind? Dan is dit programma een uitstekende keuze. Je krijgt zicht op je rol als onderwijsassistent en je doet kennis op over pedagogische stromingen en didactische werkvormen. Na dit programma ben je in staat de leerkracht effectief te ondersteunen en ervoor te zorgen dat iedere leerling afzonderlijk de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft.

Doelgroep

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor iedere (toekomstige) onderwijsassistent. Het merendeel van de onderwijsassistenten is werkzaam in het primair onderwijs. Ook als je aan de slag wilt in het voortgezet onderwijs, MBO of speciaal onderwijs is dit programma geschikt.

Doel en opzet

Dit zeer praktijkgerichte programma is ontwikkeld om werken en leren te combineren. Onder begeleiding van docenten uit de praktijk ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt als onderwijsassistent. Je ontwikkelt je didactische en pedagogische vaardigheden, leert omgaan met verschillen tussen kinderen en leert kinderen succesvol te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die je dagelijkse beroepspraktijk uitstekend begrijpen. Zij maken alle theorie voor jou direct toepasbaar met behulp van praktische opdrachten en praktijkvoorbeelden. Ook kun je tijdens het programma gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze online leeromgeving. Hier vind je aanvullende informatie, praktijkopdrachten en tips en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Basisopleiding Onderwijsassistent

Praktijkgericht MBO-programma om je te ontwikkelen tot onderwijsassistent - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.