Vakopleiding
NVAO geaccrediteerd
27 maanden
September 2024
Met deze opleiding bereid je je uitstekend voor op het beroep van belastingadviseur. Het programma is volledig afgestemd op de eisen van de fiscale adviespraktijk en koppelt theoretische kennis aan praktische vaardigheden en de praktische toepassing daarvan. De nadruk van de opleiding ligt op diepgaande theoretische kennis van de belangrijkste belastingwetten, zoals loonbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Je ontwikkelt je tot fiscaal specialist en zet een mooie stap in je loopbaan. Vanuit dit programma kun je met vrijstellingen binnen de HBO Bacheloropleiding Fiscaal Recht en Economie instromen. Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner Markus Verbeek Praehep.
Deze praktijkgerichte opleiding is ontwikkeld voor professionals die opgeleid willen worden tot belastingadviseur en zo complexe fiscale vraagstukken succesvol willen oplossen.
Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Je kunt praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. De theorie wordt constant gekoppeld aan concrete en herkenbare praktijkopdrachten, waarmee je inzicht aanzienlijk wordt verdiept. Als belastingadviseur is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.
Voor deze opleiding is kennis van boekhouden gewenst. Je hebt bijvoorbeeld Moderne Bedrijfsadministratie of de opleiding MKB Belastingassistent gevolgd. Je beschikt over een relevante werkomgeving waarin je de opdrachten uit dit programma goed kunt uitvoeren.
Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6-8 uur per studiebijeenkomst.
Tijdens de opleiding word je kosteloos ingeschreven in het aspirant-register MKB Belastingadviseur (MKB BA) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). De SRFA is een actief register van ruim 600 financieel professionals. Registratie bij de SRFA toont aan dat je een gedegen financiële opleiding hebt genoten én dat je jouw kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Na afloop van de opleiding ben je toelaatbaar voor het Register MKB Belastingadviseur (MKB BA) en mag je de SRFA-titel MKB BA voeren.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
De modules Fiscaal procederen en Financiële planning worden afgerond met een mondeling examen. De modules Adviesvaardigheden, Juridische vaardigheden, Schenk-, erf- en overdrachtsbelasting en Fiscale jaarrekening sluit je af met een praktijkgerichte opdracht. De overige modules sluit je af met een digitaal examen. Bij voldoende beoordeling van alle onderdelen ontvang je het SRFA diploma ‘Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)’ van Markus Verbeek Praehep.
Na afronding van je studie en na inschrijving in het register MKB Belastingadviseur bij de SRFA mag je de titel MKB BA voeren (www.srfa.nl).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.