Menu
NCOI Opleidingen - HBO Opleidingen
  • Home
  • HBO Installaties en Systemen

HBO Installaties en Systemen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag als technicus op het gebied van technische installaties en systemen ontwikkelen? Of ben je al werkzaam in...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag als technicus op het gebied van technische installaties en systemen ontwikkelen? Of ben je al werkzaam in...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag als technicus op het gebied van technische installaties en systemen ontwikkelen? Of ben je al werkzaam in...

Lees meer

Meest bekeken HBO Installaties en Systemen

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (4) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je aan de slag als technicus op het gebied van technische installaties en systemen ontwikkelen? Of ben je al werkzaam in een technische omgeving en wil je jouw kennis en kunde verdiepen of actualiseren? Met een HBO-opleiding binnen het vakgebied installaties en systemen geef je je carrière een flinke impuls.

Het vakgebied installaties en systemen

Als technicus op het gebied van installaties en systemen houd je je – afhankelijk van je exacte functie - bezig met het ontwerpen, installeren, repareren en optimaliseren van technische processen en producten. Aan de hand van een opdracht, maak je een tekening en werk je dit vervolgens uit in de praktijk. Daarnaast houd je je bezig met het onderhoud van diverse technische installaties en systemen. Daarbij analyseer je ook de diverse installaties en systemen. Wat kan er beter? Waar liggen nog mogelijkheden om iets soepeler te laten verlopen? Wordt er voldoende rekening gehouden met duurzaamheid en energiebesparing?

Uitstekende carrièrekansen

De vraag naar goed opgeleide en vakbekwame technici is al jaren groot. Naast vergrijzing en een tekort aan werknemers met een technische opleiding, stellen werkgevers ook meer eisen aan hun werknemers. De technieksector speelt immers een belangrijke rol bij duurzaamheid en klimaat en kennis op dit gebied is dan ook van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van zonnepanelen of het onderhouden en verbeteren van warmtepompen. Een technische opleiding op het gebied van installaties en systemen biedt dan ook veel perspectief.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Welke vooropleiding je nodig hebt, is afhankelijk van welke opleiding of welk programma je kiest. Voor sommige opleidingen is het handig als je over wiskundige of technische basiskennis op HBO-niveau beschikt voordat je met de opleiding start. De vooropleidingseisen kun je vinden op de specifieke opleidingspagina. Wil je een volledige Bacheloropleiding volgen? Dan moet je in het bezit zijn van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook door middel van een 21+ toets instromen.

Waarom HBO Installaties en Systemen studeren bij NCOI?

  • Opleidingen speciaal ontwikkeld voor werkenden
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Keuze uit locaties in heel Nederland
  • Topdocenten uit de praktijk
  • Goed te combineren met werk en privé
  • Persoonlijke studiebegeleider
  • Hoog aangeschreven bij werkgevers
  • Uitstekende carrièrekansen