Testimonial Marco Schoon

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de logistiek begon Marco Schoon de techniekbranche te missen. Omdat hij niet zeker wist of de opleiding en het weer studeren bij hem zouden passen, schreef hij zich eerst alleen in voor de eerste fase van de HBO Bachelor Werktuigbouwkunde. Inmiddels volgt hij ook de rest van de Bachelor. Hoe ervaart hij het studeren? Hoe combineert hij dit met zijn werk en privéleven en wat is zijn ambitie voor de toekomst? Hij vertelt het zelf.

‘Ik zet me graag in om morgen beter te zijn in mijn vak dan vandaag’

“Ik werk sinds november 2018 als werkvoorbereider bij Benier Nederland te Nieuwkuijk, een fabrikant van industriële bakkerijmachines. Samen met twee collega’s houd ik me bezig met het zo effectief en kostenbewust mogelijk inrichten van productieprocessen.”

Over een andere boeg gooien

“Ondanks dat ik een technische MBO-achtergrond heb, heb ik 15 jaar met veel plezier in de logistieke branche gewerkt. Ik begon de techniek echter steeds meer te missen en heb daarom besloten om het over een totaal andere boeg te gooien en de opleiding HBO Werktuigbouwkunde te volgen bij NCOI Opleidingen.

Testimonial Marco Schoon

Omdat ik van tevoren niet wist of ik het opleidingsniveau en de bijbehorende studielast aankon, heb ik me in eerste instantie alleen voor fase 1 ingeschreven. Dit ging me best goed af, dus heb ik me daarna ingeschreven voor de rest van de HBO Bachelor Werktuigbouwkunde.”

Werk en privé in balans houden

“Ik werk 40 uur per week en studeer voornamelijk ’s avonds als mijn dochter slaapt. Studeren naast een baan en gezinsleven is zeker mogelijk, maar je moet het écht willen. De wil om te slagen is dan ook mijn grootste motivatie. Ook helpt het mee dat ik de opleiding heel erg boeiend en uitdagend vind. Wel is het zo, dat ik 1 module per keer volg om balans te blijven houden in werk en privé. Mijn vrouw steunt me 100% om mijn opleiding af te ronden. Zonder haar steun zou het misschien ook lastiger zijn om te studeren.”

Werken en studeren gaan hand in hand

“Veel nieuwe kennis en inzichten die ik opdoe, zie ik in de praktijk terugkomen. Ik ben mijn opleiding gestart om een gedegen solide basis te creëren, en dat manifesteert zich nu zo dat ik iedere dag aan het werk ben en studeer. Het gaat eigenlijk hand in hand. Dat is voor mij de bevestiging dat ik de juiste weg ben in geslagen, en daar word ik ook erg blij van.

Op dit moment zit ik goed op mijn plek zit als werkvoorbereider, maar engineering lijkt me ook erg leuk. Ik wil eerst mijn Bachelor halen en daarna kijk ik wel verder. Ik zal zeker niet stil zitten als het gaat om ontwikkeling. De smaak en het ritme daarin heb ik nu goed te pakken. We hebben te maken met een snel veranderende wereld waardoor ontwikkeling een must is om voorop te blijven lopen in je vakgebied. Ik vind dat niet erg en zet me graag in om morgen beter te zijn in mijn vak dan vandaag.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.