SLIM-subsidieregeling

Werk je bij een bedrijf met maximaal 250 medewerkers en wil jij medewerkers met een MBO-opleiding verder ontwikkelen? Dan kan jouw organisatie onder meer gebruikmaken van de SLIM-subsidieregeling als je medewerkers de opleiding in de derde leerwegtraject volgt! Zo haal jouw medewerkers voordelig een waardevol, erkend diploma en breng je nog meer kwaliteit in jouw organisatie. Wij leggen je uit wanneer je hiervoor in aanmerking komt en hoe jouw organisatie de subsidieregeling aan kan vragen.

Wat houdt de subsidieregeling in?

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt vanaf 2020 ieder jaar €48 miljoen beschikbaar om het leren en ontwikkelen in het MKB te stimuleren. Naast de €48 miljoen is ook jaarlijks €1,2 miljoen beschikbaar voor hetzelfde doel in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector. Organisaties die hun medewerkers in staat stellen zich continu te ontwikkelen zijn veelal succesvoller en weten beter personeel aan zich te binden. Werknemers die continu leren en zich blijven ontwikkelen hebben meer kans op een succesvolle en leuke baan met een goed inkomen dan medewerkers die dat niet doen. Het ministerie van SZW wil met de SLIM-regeling leerrijke werkomgevingen stimuleren in het MKB.

Waarvoor is de regeling bedoeld?

De SLIM-regeling is bedoeld voor individuele mkb-ondernemingen, samenwerkingsverbanden in het mkb en grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie. Deze drie partijen kunnen subsidie aanvragen voor initiatieven gericht op leren en ontwikkelen. Er kan subsidie aangevraagd worden voor:

  1. het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte in de onderneming hetgeen uitmondt in een opleidings- of ontwikkelplan;
  2. loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werkenden in de onderneming;
  3. het ontwikkelen en/of invoeren van een methode die het leven lang ontwikkelen voor werkenden tijdens het werk stimuleert en mogelijk maakt;
  4. het bieden van een praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.
 

Hoe moet je de subsidie aanvragen?

Een subsidieaanvraag kan jaarlijks worden ingediend in de volgende tijdvakken:

  1. voor aanvragen door MKB-ondernemingen van 1 maart 09:00 uur tot en met 30 maart 17:00 uur en van 1 september 09:00 uur tot en met 28 september 17:00 uur;
  2. voor aanvragen van samenwerkingsverbanden en voor aanvragen van grootbedrijven van 1 juni 09:00 uur tot en met 27 juli 17:00 uur.

 
Meteen aanvragen?

  1. Registreer je als aanvrager op www.mijnuitvoeringvanbeleidszw.nl.
  2. Ga naar ‘Mijn regelingen’ en voeg de registratie toe.
  3. Vul de bijlagen in.
  4. Klik op ‘Afronden’.

 

Meer weten?

Heb je vragen over de SLIM-subsidie? Dan kun je altijd bellen naar 035 - 204 3498. Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen. Meer informatie lees je op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.