Menu

Lean Six Sigma Green Belt

Erkend certificeringsniveau van Lean Six Sigma Green Belt - 6 maanden

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Lean gaat over vergroten van waarde voor de klant. Dit wordt onder andere bereikt door processen effectiever en efficiënter in te richten. In deze opleiding leer je hoe je de bedrijfsprocessen in je organisatie continu systematisch kunt verbeteren. Door middel van het officiële lean denken en de systematische onderzoekstechniek Six Sigma spoor je de oorzaken van verspilling in je organisatie op. Je maakt de processen meetbaar en verbetert de procesprestaties. Vervolgens ga je aan de slag met het implementeren van verbeterprojecten.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld voor afdelings-, project-, proces- en businessmanagers die de Lean Six Sigma-methode toepassen of willen toepassen in de dagelijkse bedrijfsvoering om continue verbetering van werkprocessen te realiseren.

Doel en opzet

In deze opleiding vergaar je kennis van fundamentele thema’s die ten grondslag liggen aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Daarvoor volg je de logische stappen van het optimaliseringsproces. Je verdiept je in principes, leert technieken beheersen om relevante data te verwerken en legt op deze wijze de onderliggende oorzaken van verspillingen bloot. Je beschrijft processen, onderzoekt resultaten en maakt grondige analyses. Op basis van al je inzichten implementeer je verbeterprojecten en elimineer je verspillingen.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf werkzaam zijn op Green Belt-niveau. Door middel van praktische opdrachten maken de docenten de theorie voor jou toepasbaar en bereiden ze je uitstekend voor op de praktijk. Ook beschik je gedurende de opleiding over actuele literatuur en kun je gebruikmaken van onze moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: ,

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina op onze website.

Lean Six Sigma Green Belt

Erkend certificeringsniveau van Lean Six Sigma Green Belt - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.