Voor welke opleidingen kun je STAP-budget aanvragen?

Om werkenden te helpen bij het verbeteren van hun positie op de arbeidsmarkt stelt de overheid elk jaar 200 miljoen euro STAP-subsidie beschikbaar voor het volgen van onderwijs. STAP is de afkorting van Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Iedereen die werkt, in loondienst of voor zichzelf, of werk zoekt, kan € 1.000,- STAP-budget aanvragen voor haar of zijn opleiding of training.

Het gaat hierbij om opleidingen en trainingen:

  • Van OCW-erkende opleiders of opleiders met een NRTO-keurmerk.
  • Waarmee je een door het NCP NLQF ingeschaalde kwalificatie of diploma dat is opgenomen in het NLQF-register kunt behalen.
  • Waarvoor het CPION-keurmerk is afgegeven.
  • Die zijn erkend door een bepaalde branche of sector.
  • Gegeven door opleiders met een CEDEO-keurmerk.

 
Alle opleidingen en trainingen uit ons brede aanbod voldoen aan deze voorwaarden. Als je voor een korte opleiding kiest, kun je die zelfs helemaal betalen van het STAP-budget. Je kunt het STAP-budget op dit moment één keer per opleiding aanvragen, ook als de opleiding langer dan een jaar duurt. Bekijk ons hele STAP-aanbod.

Meer informatie over de STAP-budgetopleidingen, de voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor STAP en hoe je het STAP-budget kunt aanvragen vind je op onze informatiepagina over het STAP-budget of kijk op onze pagina met veelgestelde vragen over het STAP-budget.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.