Vergeet niet je opleidingsbudget van 2022 in te zetten

Veel bedrijven en organisatie stellen jaarlijks een opleidingsbudget beschikbaar voor hun medewerkers. Daarmee kun je opleidingen en trainingen volgen en zo je kennis en vaardigheden verder uitbreiden. Door je verder te ontwikkelen in je vakgebied onderscheid je jezelf en creëer je meer kansen. Aan het eind van elk kalenderjaar verlopen deze budgetten, maak hier daarom nog voor die tijd gebruik van.

Heeft je werkgever opleidingsbudget voor jou?

Weet je niet zeker of jouw werkgever opleidingsbudget beschikbaar heeft voor jou? Er zijn verschillende manieren om hier achter te komen:

  • Vraag het na bij je leidinggevende of bij de HR-afdeling;
  • Kijk in je cao of je arbeidsovereenkomst.
 

Welke opleiding volgen met je opleidingsbudget?

Je opleidingsbudget kun je inzetten voor een opleiding of training naar keuze. Bij NCOI kun je kiezen uit meer dan 1.250 opleidingen en trainingen in elk denkbaar vakgebied. En je kunt kiezen uit alle niveaus: van MBO- tot HBO Bachelor- tot Masterniveau. Klik hieronder verder naar het niveau of vakgebied dat past bij jouw opleidingsbehoefte.

Veelgestelde vragen

Is mijn werkgever verplicht om opleidingsbudget te verstrekken?
Wat is het gemiddelde opleidingsbudget?
Op hoeveel opleidingsbudget heb ik recht?
Hoe wordt (de hoogte van) het opleidingsbudget bepaald?
Wordt het opleidingsbudget vastgesteld als percentage van mijn salaris?

Meer lezen over opleidingsbudget

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van het opleidingsbudget? Lees dan onderstaande blogs eens.

  • Hoe kun je het opleidingsbudget het beste inzetten? Lees de zes tips om optimaal te profiteren van een opleiding of training die je volgt met het opleidingsbudget.
  • Ben je werkgever en wil je meer betekenen voor je werknemers op het gebied van scholing en het opleidingsbudget? Lees dan deze blog.

Dit zeggen onze studenten

Patty Wijnen

Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie: “Tijdens de opleiding was ik zwanger van mijn zoontje, die inmiddels drie jaar oud is. Tot zijn tweede jaar heb ik de opleiding gecombineerd met een fulltimebaan, gezinsleven én de passie voor reizen die ik met mijn man deel. Dit was lang niet altijd even makkelijk, maar het heeft me een sterker, veerkrachtiger en vooral beter mens gemaakt."

Bernadette Odijk

Bernadette Odijk

HBO Bachelor Bedrijfskunde met als specialisatie Management van bedrijfsprocessen: “Als enige kwaliteitsfunctionaris op de afdeling kan ik nu een bepaald houvast geven. Ik kan bijvoorbeeld meer gedegen beslissingen onderbouwen. Ik heb ook veel geleerd over factoren als bedrijfscultuur en managementstijl.”

Marcel Zunnebeld

Marcel Zunnebeld

HBO Bachelor Business IT & Management: “Als senior adviseur Systeembeheer functioneer ik als primair aanspreekpunt voor zowel ICT als business. Voor het maken van de moduleopdrachten voerde ik veel gesprekken met collega’s. Hierdoor heb ik beter inzicht in hun werkzaamheden en het nut en de noodzaak van de verschillende afdelingen gekregen.”

Kunnen wij je helpen?

Kunnen wij je helpen bij het vinden van de juiste opleiding? Of heb je bijvoorbeeld vragen over het combineren van een opleiding met je werk en privé? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 – 6 400 411. Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Vul dan het contactformulier hieronder in, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op.

Laat je gegevens achter

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.