Voordelig en snel een extra bevoegdheid behalen?

Ben je bevoegd docent en zit je eraan te denken om een tweede of zelfs derde bevoegdheid te behalen? Misschien ben je een leerkracht in het primair onderwijs en wil je graag in het voorgezet onderwijs lesgeven, of juist andersom? Of misschien werk je in het speciaal onderwijs en heb je een andere bevoegdheid nodig? Dan zit je goed bij NCOI Opleidingen. Hier kun je namelijk door middel van een speciale route binnen het zij-instroomtraject (met subsidie) snel en voordelig je extra bevoegdheid behalen. 

Wat houdt deze speciale route binnen het zij-instroomtraject in?

Met deze speciale route kun je op een efficiënte en voordelige manier je loopbaanperspectief verbeteren en inzetbaarheid vergroten. Omdat je al eerder een bevoegdheid hebt behaald, heb je al bewezen geschikt te zijn voor het onderwijs. Daardoor ben je automatisch vrijgesteld van bepaalde onderdelen en kun je versneld een tweede of derde bevoegdheid behalen.

Subsidie zij-instroom

Voor dit zij-instroomtraject kun je ook gebruikmaken van de subsidie zij-instroom. Hierdoor kunnen de kosten voor de opleiding volledig worden vergoed. Over deze subsidie vind je meer informatie op de website van DUO.

Bij Hogeschool NCOI kun je kiezen uit de volgende bevoegdheden:

Flexibele en individuele leerroute

Je doorloopt het zij-instroomtraject door middel van een flexibele en individuele leerroute op basis van leeruitkomsten. Deze leerroute wordt samengesteld op basis van de uitkomsten van een geschiktheidsonderzoek. Dit klinkt gek, want je bent natuurlijk al geschikt, maar dit onderzoek is wettelijk verplicht om vast te stellen over welke kennis en kunde je al beschikt en welke leeruitkomsten je dus nog moet behalen.

Met jou eerder behaalde onderwijsbevoegdheid worden de pedagogisch-didactische onderdelen van de opleiding maximaal vrijgesteld. Ook kun je bewijsmateriaal aanleveren waarmee je aantoont dat er vakinhoudelijk onderdelen kunnen worden gevalideerd. Zo volg je alleen nog de onderdelen die je nog moet behalen voor je extra bevoegdheid en dat scheelt veel tijd. 

Waarom een extra bevoegdheid behalen via NCOI?

Je kunt op elk gewenst moment starten en bent niet gebonden aan een leslocatie of vaste lestijden. Dankzij onze unieke onderwijsmethode, waarbij maximale flexibiliteit heel belangrijk is, kun je studeren combineren met je baan en privéleven. Doordat werkplekleren centraal staat in het traject is er een optimale afstemming tussen werken en leren mogelijk. Daarnaast doen wij recht aan al aanwezige kennis en opgedane (werk)ervaring, waardoor we onnodig leren voorkomen. 

Toelatingsvoorwaarden:

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding (NVAO geaccrediteerd)
  • Een werkplek voor minimaal 0,4 FTE (in het vakgebied van je te behalen bevoegdheid)

Contact opnemen

Wil je meer informatie over deze speciale route binnen het zij-instroomtraject of heb je een vraag die je graag persoonlijk beantwoord wilt hebben? Neem contact met ons op via 035 – 6 400 411. Ook is het mogelijk om je via deze weg aan te melden voor het zij-instroomtraject.

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.