Menu

Zij-instroom PABO (met subsidie)

Haal in 2 jaar je bevoegdheid voor het basisonderwijs

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je aan de slag als leraar in het basisonderwijs? Met dit traject Zij-instroom PABO (met subsidie) sta je meteen voor de klas! Je volgt een leer-werktraject waarbij je binnen 2 jaar je getuigschrift behaalt: je volgt onderwijs en werkt onder begeleiding op een basisschool.

Waarom leraar basisonderwijs?

Als leerkracht in het basisonderwijs ontwikkel je leerlingen in de breedste zin van het woord. Je laat hen kennismaken met taal, rekenen en geschiedenis. Maar met je pedagogische en didactische kennis en vaardigheden stimuleer je ook hun spel, inzicht en kritisch vermogen. Mede dankzij jou ontwikkelen de leerlingen zich tot vaardige volwassenen.

Subsidie

Met de subsidie zij-instroom kunnen schoolbesturen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs subsidie aanvragen voor zij-instromers. De subsidie bedraagt maximaal € 20.000,- en wordt 1 keer per zij-instromer verstrekt. De school kan de subsidie aanvragen nadat de zij-instromer is gestart met de opleiding tot en met 15 oktober het daaropvolgende kalenderjaar. Meer informatie over deze regeling vind je op duo.nl.

Toelatingsvoorwaarden

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding (NVAO-geaccrediteerd)
  • Voor het onderwijs relevante maatschappelijke ervaring en beroepservaring
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Procedure

Wanneer je interesse hebt in het zij-instroomtraject wordt een intakegesprek gepland met jou, de coördinator zij-instroom van NCOI en je werkgever. Wanneer je in aanmerking komt voor het zij-instroomtraject wordt de inschrijving hiervan door NCOI geregeld. Om vast te stellen of je voldoet aan de eisen om zij-instromer te worden wordt er vervolgens een geschiktheidsonderzoek gedaan. Het verkrijgen van een positieve geschiktheidsverklaring is een wettelijk verplichte voorwaarde om als zij-instromer te kunnen starten.

In het geschiktheidsonderzoek wordt gekeken of je voldoet aan de bekwaamheidseisen om binnen 2 jaar een bevoegdheid te behalen en welke aanvullende scholing en begeleiding je nodig hebt. Het geschiktheidsonderzoek bestaat uit een kennistoets, het samenstellen van een portfolio waarin je ook praktijkopdrachten gericht op het handelen van een leraar basisonderwijs (bijvoorbeeld het ontwikkelen van lessen) uitvoert, een observatieles en een criteriumgericht interview waarin het portfolio wordt besproken.

Vanuit het geschiktheidsonderzoek wordt duidelijk wat je al beheerst en waaraan je nog moet werken. Op basis hiervan wordt je scholings- en begeleidingstraject op maat samengesteld en vastgelegd in het scholingsprogramma. Let op: naar aanleiding van het geschiktheidsonderzoek kan ook de uitslag volgen dat je je bevoegdheid niet in 2 jaar kunt behalen. Als dat het geval is, kun je je aanmelden voor de reguliere of versnelde opleiding tot leraar basisonderwijs.

Voor meer uitgebreide informatie over de opzet van het traject zie Zij-instroom.

Werken in het basisonderwijs

Heb je zelf al een baan gevonden in het basisonderwijs op basis waarvan je het zij-instroomtraject kunt starten, dan kun je je samen met de school direct aanmelden. Indien je nog geen baan hebt en op zoek bent naar een baan in het onderwijs maar wel als zij-instromer wilt deelnemen, neem dan contact op met NCOI. Samen met partners vullen wij tal van projecten in om tekorten in het onderwijs op te lossen. Wij brengen je graag in contact.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Dit programma dat maximaal 2 jaar in beslag neemt, wordt op maat samengesteld op basis van het intakegesprek en het geschiktheidsonderzoek. Het onderwijs kan bestaan uit klassikale lessen en begeleiding (bestaande uit voortgangsgesprekken, lesobservaties en nabesprekingen). Elke module rond je af met een examen of opdracht. Aan het einde van je traject wordt een bekwaamheidsonderzoek afgenomen. Bij positieve afronding ontvang je het getuigschrift ‘Getuigschrift Hoger Beroepsonderwijs’.

Erkend getuigschrift

Nadat je het speciaal voor jou samengestelde programma hebt gevolgd en ervaring in de praktijk hebt opgedaan, wordt er een bekwaamheidsonderzoek afgenomen waarmee je laat zien dat je aan de wettelijke eisen voldoet om voor de klas te mogen staan. Je wordt getoetst op vakinhoudelijke, vakdidactische en pedagogische kennis en vaardigheden. Bij voldoende beoordeling van het bekwaamheidsonderzoek behaal je je getuigschrift.

Je behaalt met deze opleiding een erkend getuigschrift. Je ontvangt namelijk het officiële getuigschrift ‘Getuigschrift Hoger Beroepsonderwijs’. Je bent dan bevoegd leraar. Daarnaast mag je de graad Bc (Baccalaureus) voeren. Alle lerarenopleidingen van Hogeschool NCOI zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, uitstekend aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de opleiding Zij-instroom PABO (met subsidie) of wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons via alliantie@ncoi.nl of bel ons via telefoonnummer 06 - 57 142 692.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Je rondt het zij-instroomtraject af in maximaal 2 jaar. We stellen je scholingsprogramma samen op basis van de uitkomst van je geschiktheidsonderzoek. Afhankelijk van de benodigde onderdelen kost het traject tussen de € 10.000,- en € 16.000,- Je onderwijsinstelling kan mogelijk een bedrag van € 20.000,- aan subsidie ontvangen om je een werkplek als zij-instromer te bieden.

Geschiktheidsonderzoek € 1.995,-

Zij-instroomtraject € 10.000,- tot € 16.000,-

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Verlaag je studiekosten

Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Zo is er het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Met deze regeling kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid en zo een groot deel van de opleidingskosten betalen. Benieuwd hoeveel geld je kunt lenen? Bekijk het rekenvoorbeeld op onze pagina over het levenlanglerenkrediet en lees meer over deze regeling.

Fiscaal voordeel

Ook kun je gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet kun je je studiekosten aftrekken. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Zij-instroom PABO (met subsidie)

Haal in 2 jaar je bevoegdheid voor het basisonderwijs

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.