Zij-instroom PABO (met subsidie)

Haal in 2 jaar uw bevoegdheid voor het basisonderwijs

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u aan de slag als leraar in het basisonderwijs? Met dit traject Zij-instroom PABO (met subsidie) staat u meteen voor de klas! U volgt een werk-leertraject waarbij u binnen 2 jaar uw getuigschrift behaalt: u volgt onderwijs en werkt onder begeleiding op een basisschool.

Subsidie

Met de subsidie zij-instroom kunnen schoolbesturen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs subsidie aanvragen voor zij-instromers. De subsidie bedraagt maximaal € 20.000,- en wordt één keer per zij-instromer verstrekt. De school kan de subsidie aanvragen nadat de zij-instromer is gestart met de opleiding tot en met 15 oktober het daaropvolgende kalenderjaar. Meer informatie over deze regeling vindt u op duo.nl.

Toelatingsvoorwaarden

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding (NVAO-geaccrediteerd)
  • Voor het onderwijs relevante maatschappelijke ervaring en beroepservaring
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Meer informatie

Voor meer uitgebreide informatie over de opzet van het traject zie Zij-instroom.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Programma zij-instroom

Dit 2-jarige programma wordt op maat samengesteld op basis van het intakegesprek en het geschiktheidsonderzoek. Het onderwijs bestaat uit klassikale lessen en begeleiding (bestaande uit voortgangsgesprekken, lesobservaties en nabesprekingen). Aan het einde van uw traject wordt een bekwaamheidsonderzoek afgenomen. Bij positieve afronding ontvangt u het getuigschrift ‘Zij-instroom’.

Procedure

Wanneer u interesse heeft in het zij-stroomtraject wordt een intakegesprek gepland met u, de coördinator zij-instroom van NCOI en uw werkgever. Wanneer u in aanmerking komt voor het zij-instroomtraject wordt de inschrijving hiervan door NCOI geregeld. Om vast te stellen of u voldoet aan de eisen om zij-instromer te worden wordt er vervolgens een geschiktheidsonderzoek gedaan. Het verkrijgen van een positieve geschiktheidsverklaring is een wettelijk verplichte voorwaarde om als zij-instromer te kunnen starten.

In het geschiktheidsonderzoek wordt gekeken of u beschikt over voldoende relevante eerder verworven competenties om binnen 2 jaar een bevoegdheid te behalen en welke aanvullende scholing en begeleiding u nodig heeft. Het geschiktheidsonderzoek bestaat uit een kennistoets, het samenstellen van een portfolio waarin u ook praktijkopdrachten gericht op het handelen van een leraar basisonderwijs (bijvoorbeeld het ontwikkelen van lessen) uitvoert, een observatieles en een criteriumgericht interview waarin het portfolio wordt besproken.

Vanuit het geschiktheidsonderzoek wordt duidelijk wat u al beheerst en waaraan u nog moet werken. Op basis hiervan wordt uw scholings- en begeleidingstraject op maat samengesteld en vastgelegd in het scholingsprogramma.

Werken in het basisonderwijs

Heeft u zelf al een baan gevonden in het basisonderwijs op basis waarvan u het traject zij-instroom kunt starten, dan kunt u zich samen met de school direct aanmelden. Indien u nog geen baan heeft en op zoek bent naar een baan in het onderwijs maar wel als zij-instromer wilt deelnemen, neem dan contact op met NCOI. Samen met partners vullen wij tal van projecten in om tekorten in het onderwijs op te lossen. Wij brengen u graag in contact.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

U rondt het traject zij-instroom af in maximaal 2 jaar. Uw scholingsprogramma wordt opgesteld op basis van de uitkomst van uw geschiktheidsonderzoek. Afhankelijk van de benodigde onderdelen zal het traject tussen de € 10.000,- en € 14.000,- kosten. Uw onderwijsinstelling kan mogelijk een bedrag van € 20.000,- aan subsidie ontvangen om u een werkplek als zij-instromer te bieden.

Geschiktheidsonderzoek € 1.995,-

Zij-instroomtraject € 10.000,- tot € 14.000,-

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Zij-instroom PABO (met subsidie)

Haal in 2 jaar uw bevoegdheid voor het basisonderwijs

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.