Associate Degree Financieel Management

NVAO-geaccrediteerd HBO Associate-degreeprogramma

Niveau
HBO Associate Degree
Vakgebied Financieel
Accreditatie

Accreditatie Logo

Bel ons: 035 6400 411
Download brochure

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Wilt u zich op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van financieel management en een erkend getuigschrift behalen? Dan is de opleiding HBO Associate degree Financieel Management de aangewezen opleiding. Het programma bevat 120 studiepunten, de helft van de volwaardige HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. Na de opleiding bent u in staat om geheel zelfstandig een administratie te voeren. U beschikt dan tevens over een officieel erkend Ad-getuigschrift.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat u daar veel leert. Dit kunt u veelal combineren vanuit uw baan. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt 3 maanden stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heeft u dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. U kunt uw ­opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte.

Doelgroep

De HBO Associate degree Financieel Management is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van financieel management. U leert zelfstandig een administratie te voeren. Deze opleiding is ­opgebouwd uit de kernvakken van de volledige HBO Bachelor SPD Bedrijfs­administratie. De HBO Associate degree Financieel Management is bedoeld voor iedereen die een carrière ambieert als financieel manager, (assistent-)controller of hoofd administratie.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt aan de HBO Bacheloropleiding deel­nemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Bent u niet in het bezit van een van deze diploma’s en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen op basis van de 21+ regeling van Markus Verbeek Praehep. Als u het diploma ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ al heeft, dan doorloopt u een verkort programma. Zie NCOI University voor meer informatie.

Doel en opzet

De HBO Associate degree Financieel Management heeft een doorlooptijd van 2 jaar als u al in het bezit bent van het diploma ‘Moderne Bedrijfs­administratie (MBA)’. De hele studie is ingericht op studeren naast een baan. De modulaire aanpak met aparte examens maakt het mogelijk heel flexibel te studeren.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. U zult merken dat zij een ideaal klankbord vormen. Zo kunt u praktijk­situaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke ­oplossingen of benaderingen.

Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kunt u uw opleiding flexibel indelen. U zult merken dat het behalen van een Associate degree daardoor prima te combineren is met uw drukke baan en privéleven.

In deze opleiding wordt u uitgebreid voorbereid op uw examens. Als financieel professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor u daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij ­daarom extra examentrainingen aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Hogeschool Markus Verbeek Praehep

Deze opleiding wordt verzorgd door onze ­businesspartner Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Hogeschool Markus Verbeek Praehep heeft al 120 jaar zeer grote expertise op het gebied van financiële opleidingen, waaronder het interessante vakgebied van accountancy. U studeert af met het officiële getuigschrift ’HBO Associate degree Financieel Management’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

HBO Associate degree

Met opleidingen HBO Associate degree (Ad) wordt u opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze opleidingen zijn naast HBO Bachelor en HBO Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-opleidingen zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2 jaar een volledige HBO-opleiding af te sluiten met de graad Ad. Vanuit de Ad-opleidingen kunt u weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang.

Opleiding HBO Associate degree Financieel Management

Programma

Programma 120 EC

Propedeuse

 • MBA Kostencalculatie [SE]11 EC
 • MBA Bedrijfsadministratie [SE]11 EC
 • MBA Belastingwetgeving [SE]11 EC
 • MBA Financiering [SE]10 EC
 • Bestuurlijke informatievoorziening BIV [SE]10 EC
 • Oriëntatie op de beroepspraktijk [MO]2 EC
 • Communicatieve vaardigheden [ME]5 EC

Hoofdfase

 • Cost- en managementaccounting [SE]10 EC
 • Fiscale aspecten van de onderneming [SE]5 EC
 • Jaarrekening SPD [SE]14 EC
 • Inleiding recht SPD [SE]5 EC
 • Algemene economie SPD [SE]5 EC
 • Organisatie en management [SE]6 EC
 • Afstuderen en praktijkprogramma [PF]15 EC

Examens

De examens zijn een combinatie van praktijk­gerichte schriftelijke examens [SE], een module­opdracht [MO], een mondeling examen [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het schema ziet u hoe ieder onderdeel wordt afgerond.

De modules Oriëntatie op de beroepspraktijk en Communicatieve vaardigheden worden afgesloten met een intern examen. Daarnaast legt u een aantal examens af bij de Nederlandse ­Associatie voor Examinering. Dit zijn de 4 MBA-modules en Bestuurlijke informatievoorziening BIV. De overige 6 modules worden afgerond met een landelijk examen van NGO/ENS. Bij een voldoende afronding van alle Associatie-onderdelen ontvangt u de officiële diploma’s ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ en ‘Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®)’ van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Getuigschrift

Dit Associate-degreeprogramma is geaccrediteerd door de NVAO. U behaalt na afronding van deze opleiding het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Financieel Management’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep, businesspartner van NCOI. U mag met dit diploma de graad Associate degree (Ad) voeren. Hogeschool Markus Verbeek Praehep is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/­Master) te verlenen.

Planning

Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035-6 400 411.

Houd mij op de hoogte

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Praktische informatie

U kunt de opleiding overdag, op zaterdag en in de avond volgen. In het schema vindt u de ruime mogelijkheden.

Kosten

Kosten

Cursusgeld: € 6.990,-
Studiemateriaal: € 1.375,-
Examenkosten: € 1.390,-*
Praktijkprogramma: € 990,-
NGO/ENS-examens: zie hbospd.nl.
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die u aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. De kosten voor de NGO/ENS-examens vindt u op hbospd.nl.
U kunt deze opleiding ook in 12 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Associate Degree Financieel Management

NVAO-geaccrediteerd HBO Associate-degreeprogramma

Niveau
HBO Associate Degree

HBO Associate degree Financieel Management

NVAO-geaccrediteerd HBO Associate-degreeprogramma

Niveau
HBO Associate Degree
Vakgebied Financieel
Accreditatie

Accreditatie Logo

035 6400 411

Download brochure Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Open dag

Open Dag 20 mei

Open Dag 20 mei

Open Dag 20 mei

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot een persoonlijk advies

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot een persoonlijk advies

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot een persoonlijk advies

Meer informatie en aanmelden
Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Andere bekeken ook deze opleidingen

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.