HBO Bachelor Informatica (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde opleiding met € 10.000,- korting als subsidie

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Vakgebied ICT
Opleidingsvarianten Avond, E-learning, Dag en Zaterdag
Accreditatie

Accreditatie Logo

Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Wilt u een praktijkgerichte Bachelor Informatica volgen? Dan is deze deeltijdopleiding een zeer geschikte keuze voor u. U wordt tijdens de opleiding begeleid door ­docenten met ruime ervaring. U gaat direct aan de slag met de kern van informatica. Zo besteedt u onder meer ­aandacht aan systeemontwikkeling, testmanagement en IT-architectuur. Ook de onderwerpen cloud ­computing, dataopslag en datastrategie en -beheer komen aan bod. In de laatste fase maakt u een keuze uit het keuzeprogramma, waarmee u zich kunt specialiseren. Zo kunt u onder meer ­kiezen voor een verdieping op het gebied van digitale communicatie, Business Intelligence of kwaliteits- en procesmanagement. Zeer aantrekkelijk is dat dit programma deel uitmaakt van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. U ontvangt daarom maar liefst € 10.000,- korting indien u ervoor kiest om dit programma te volgen met een voucherkorting vanuit de overheid. 

Subsidie

De overheid stimuleert deelname aan technische HBO Bacheloropleidingen. Op basis van voldoende studievoortgang ontvangt u per half jaar € 1.250,- aan subsidie als scholingsvoucher van het ministerie van OCW.Dat bedrag loopt op tot € 10.000,- voor uw gehele bacheloropleiding. Daarmee kunt u met een aanzienlijk voordeel deze HBO Bacheloropleiding volgen. Naast deze aantrekkelijke subsidie zijn er ook andere subsidies die van toepassing zijn voor werkgevers.Zie Subsidie en belastingvoordeel voor meer informatie.

Voorwaarden subsidie en toelating

Indien u gebruik wilt maken van de voucherkorting, dan mag u nog geen Bachelor of Master in het bekostigd onderwijs hebben afgerond. Ook moet u toelaatbaar zijn voor de HBO Bachelor Informatica. U kunt deelnemen aan deze HBO Bachelor­opleiding met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI. Als u niet aan deze voorwaarden voldoet kunt u ook het regulier de reguliere bachelor volgen zonder subsidieregeling. Klik hier om naar deze opleiding te gaan. 

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat u daar veel leert. Dit kunt u veelal combineren vanuit uw baan. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heeft u dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte.

Doelgroep

U bent ambitieus en u wilt zich ontwikkelen tot IT-specialist op officieel HBO Bachelorniveau.

Doel en opzet

U studeert in deze aantrekkelijke Bacheloropleiding stapsgewijs, waarbij u steeds per 30 EC een deel van de opleiding afrondt. Per 30 EC komt u ook in aanmerking voor de subsidie van € 1.250,- die optelt over de complete opleiding tot 
€ 10.000,-. De duur van de opleiding hangt af van uw studievoortgang. Als er wordt uitgegaan van een reguliere voortgang dan kent de ­opleiding een doorlooptijd van 4 jaar. U heeft gemiddeld 1 lesavond in de week of 1 lesdag in de 2 weken. Dat maakt deze opleiding zeer studeerbaar.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk van informatica. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. Zo kunt u praktijk­situaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen.

Tijdens inspirerende bijeenkomsten gaat u in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan praktijksituaties. Zo kunt u wat u leert meteen toepassen en daarvan ook weer leren. Deze studieaanpak is uniek voor NCOI en is bewezen bijzonder ­effectief. Hierdoor kent NCOI weinig uitval.

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leer­omgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw ­opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang
 

Opleiding HBO Bachelor Informatica

Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Systeemontwikkeling [MO] 8 EC
 • Ontwerpen en programmeren [MO] 8 EC
 • Acceptatietesten en test-management [SE] 8 EC
 • Werkplekbeheer en kantoor-automatisering [SE] 8 EC
 • IT-architectuur [MO] 8 EC
 • Netwerktechniek en -beheer [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Bedrijfskundig management voor IT [MO] 12 EC
 • Cloud en virtualisatie [MO] 12 EC
 • Datastorage & security [MO] 12 EC
 • IT-strategie [SE] 12 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 3

 • Projectmanagement en organisatie [MO] 12 EC
 • Projectmanagement en communicatie [MO] 12 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Keuzerichting 24 EC

 • Functioneel beheerder
 • Security management
 • Digitale communicatie
 • Demand- en contractmanagement
 • Verandermanagement
 • Kwaliteits- en procesmanagement
 • Business Intelligence

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

Keuzeprogramma

U heeft de mogelijkheid om een keuze­programma te volgen, waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde IT-specialist, maar bekwaamt u zich ook in het bijzonder in een ­deelgebied. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verdieping in ­digitale communicatie, security­management en demand- en contractmanagement. Ook ­kwaliteits- en procesmanagement en Business Intelligence behoren tot de interessante focusmogelijkheden. Kijk voor een volledig aanbod in het programma.

Afstuderen

U rondt de opleiding af met een eindscriptie. Ter voorbereiding hierop woont u in uw afstudeerfase 2 bijeenkomsten bij. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft. U wordt begeleid door een scriptie­begeleider. Deze begeleidt u tijdens het gehele traject en zal u ondersteunen tijdens uw afstudeer­traject. Zo zult u tot een optimaal resultaat komen.

Praktijkprogramma

Tijdens de opleiding werkt u aan een portfolio (praktijkprogramma) in de vorm van praktijk­opdrachten. Waar mogelijk koppelt u die aan uw eigen werkomgeving. Dat is niet alleen ­leerzaam, maar ook uiterst efficiënt. U wordt persoonlijk begeleid bij het samenstellen van uw portfolio.

Examens

De examens zijn een combinatie van praktijk­gerichte schriftelijke examens [SE], module­opdrachten [MO] en een praktijkportfolio [PF]. In het schema ziet u hoe ieder onderdeel wordt afgerond. Uiteraard wordt u in uw opleiding hierover per onderdeel volledig geïnformeerd. Per module heeft u 1 gratis herkansing.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Informatica’. Daarnaast mag u de titel BSc (Bachelor of Science) voeren. Het programma is officieel ­geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en inter­nationaal erkend is. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Planning

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Collegegeld: € 6.745,-
Studiemateriaal: € 1.695,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting. 

In het collegegeld zijn alle kosten voor het onderwijs opgenomen inclusief examens en is de voucher van € 1.250,- per half jaar (oplopend tot € 10.000,- voor de gehele opleiding) direct in mindering gebracht. Indien blijkt dat u geen gebruik mag maken van de kortingsregeling, dan wordt dit bedrag alsnog aan u in rekening gebracht. U betaalt per half jaar in gelijke termijnen.

Naast deze aantrekkelijke subsidie van maximaal €10.000,- vanuit de voucherregeling van het ministerie van OCW zijn er ook andere subsidies die van toepassing zijn voor werkgevers. Het kan uw werkgever een voordeel opleveren van € 2.700,- per jaar. Zie voor de volledige regeling de pagina Subsidieregeling.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen

HBO Bachelor Informatica

NVAO-geaccrediteerde opleiding met € 10.000,- korting als subsidie

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, E-learning, Dag en Zaterdag
Download brochureDirect inschrijven

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.




De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.