Master of Business Administration (MBA)

Grootste officieel NVAO-erkende MBA-opleiding van Nederland

Niveau
Masteropleiding
Duur 24 maanden
Vakgebied Bedrijfskunde
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Accreditatie

Accreditatie Logo

Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Het MBA-programma van NCOI is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle MBA-opleiding van Nederland. De belangrijkste reden hiervoor is de praktijkgerichte aanpak van NCOI, waarbij de programma’s worden verzorgd door absolute topdocenten. Met deze unieke opleiding verdiept u uw strategisch denkvermogen en ontwikkelt u een breed bedrijfskundig kader. De ideale combinatie als basis voor een carrièrestap richting hoger management. Bent u ambitieus en zoekt u een goede manier om een erkend Masterdiploma te behalen? Dat is deze hooggewaardeerde Masteropleiding een uitstekende keuze. Het programma is speciaal ontwikkeld voor werkenden. Alles is zo ontwikkeld, gepland en georganiseerd dat u het prima kunt combineren met uw baan.

NVAO-geaccrediteerd

Deze opleiding wordt aangeboden door NCOI. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Bij een positieve afronding van deze Masteropleiding heeft u het recht de officiële graad MBA te voeren.

Doelgroep

U bent ambitieus en wilt graag opgeleid worden tot Master of Business Administration. U wilt zich bedrijfskundig breed kwalificeren op erkend Masterniveau.

Doel en opzet

Deze zeer praktijkgerichte MBA-deeltijdopleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding duurt 2 jaar met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Het programma is opgebouwd uit 7 Masterclasses, die zijn verdeeld over 2 fases, en een eindscriptie. Hierdoor kunt u uw opleiding flexibel indelen en zo uitstekend combineren met uw drukke baan.

De MBA-opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd door NCOI en zijn enerzijds inhoudelijk zeer deskundig en anderzijds didactisch sterk onderlegd. Onze docenten maken de bijeenkomsten inspirerend, afwisselend en uitdagend. U gaat actief aan de slag met de theorie, opdrachten, cases en praktijksituaties. In het accreditatierapport van de NVAO heeft de accreditatiecommissie aangegeven zeer onder de indruk te zijn van het hoge niveau en de gedrevenheid van het docentenkorps van NCOI.

De MBA-opleiding wordt volledig in het Nederlands verzorgd. Communiceren in uw moedertaal scheelt veel tijd. Het wegnemen van taalbarrières leidt tot betere discussies, die daarmee de gewenste diepgang krijgen. De literatuur is een mix van Nederlandstalige en Engelstalige boeken op Masterniveau.

In fase 1 doorloopt u een modulair programma, waarin u direct aan de slag gaat met de kern van bedrijfskunde. Vanuit strategisch perspectief bekijkt u de organisatie en het management van organisaties. Deze fase bestaat uit 4 Masterclasses, die u elk afsluit met een eindopdracht of case. Tot slot rondt u fase 1 als geheel af met een integrale opdracht. Hierin brengt u alle kennis en vaardigheden die u in deze fase heeft opgedaan samen.

In fase 2 van de MBA-opleiding volgt u 2 Masterclasses en een keuzemasterclass. Met het keuzeprogramma heeft u de mogelijkheid zelf invulling te geven aan de richting die u aanspreekt. Een van de vaste Masterclasses betreft een compleet leiderschapsprogramma. In deze Masterclass wordt diepgaand aandacht besteed aan uw ontwikkeling als professioneel manager. U werkt aan een persoonlijk reflectieverslag.

U specialiseert zich in de tweede fase van uw opleiding in de richting van uw keuze door een keuzemasterclass te kiezen. Met deze keuze kunt u zich verdiepen in een richting die u aanspreekt. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde professional, maar ontwikkelt u zich ook tot een specialist in een bepaald deelgebied. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een verbreding in de richting van consultancy of het managen van veranderingen. Kijk voor een volledig aanbod in keuzemogelijkheden in het programma.

Toelatingsvoorwaarden

U heeft een HBO Bachelor- of academische opleiding afgerond binnen het brede gebied van bedrijfskunde, management of economie, aangevuld met 2 jaar relevante werkervaring. Heeft u dit niet? Dan kunt u ook instromen met een 21+ toets. Zie NCOI University voor meer informatie.

Online leeromgeving

NCOI maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, 
met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u hier communiceren met uw docent en medestudenten. U zult merken hoe prettig dat werkt.

 

Opleiding Master of Business Administration (MBA)

Programma

Programma 60 EC

Fase 1 Kernprogramma

 • Masterclass Organisatie en 
Management 6 EC
 • Masterclass Strategisch Management 6 EC
 • Masterclass Financieel Management 6 EC
 • Masterclass Human Resources 
Management 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC

Fase 2 Topprogramma

 • Masterclass Bedrijfskundig 
Procesmanagement 6 EC
 • Masterclass Persoonlijk Leiderschap 6 EC
 • Keuzemasterclass*6 EC
 • Afstuderen 13 EC

Keuzemasterclass

U kiest een van onderstaande Masterclasses:

 • Masterclass Innovatiemanagement
 • Masterclass Resultaatgericht Leiderschap
 • Masterclass Effectief Beïnvloeden en Overtuigen
 • Masterclass Management Consultant
 • Masterclass Business Development
 • Masterclass Verandermanagement
 • Masterclass Projectmanagement
 • Masterclass IT Demand- en Leveranciersmanagement
 • Masterclass Logistiek & Supply Chain Management
 • Masterclass Facilitair Management
 • Masterclass Strategisch Sales- en Accountmanagement
 • Masterclass Strategisch Marketingmanagement

Getuigschrift

U sluit uw Masteropleiding af met het officiële NVAO-geaccrediteerde getuigschrift ‘Master of Business Administration’ van NCOI. Met dit hooggewaardeerde officiële MBA-getuigschrift heeft u tevens het recht de officiële graad MBA achter uw naam te voeren.

Planning

Praktische informatie en kosten

U kunt de opleiding overdag, op zaterdag en in de avond volgen. Voor de verschillende studievarianten, de kosten en praktische informatie over de opleiding verwijzen we u naar NCOI University.

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op Afstand voor meer informatie.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
 (in 8 termijnen)
Per maand 
(24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 13.900,- € 7.506,- € 1.876,50 € 625,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

10
Master of Business Administration (MBA)
10 10

Erg praktisch gericht en met een heel waardevolle interactie tussen de medestudenten

Master of Business Administration (MBA)

Grootste officieel NVAO-erkende MBA-opleiding van Nederland

Niveau
Masteropleiding
Duur 24 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.