Menu

HBO Kernopleiding Pedagogiek

Praktijkgericht programma met directe koppeling naar je werk - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ieder kind is uniek, iedere verzorgende heeft zijn eigen ideeën over opvoeden en elke opvoedingssituatie is anders. Dat maakt het niet voor iedereen even makkelijk om een kind een sterke basis mee te geven in zijn of haar ontwikkeling. Wil je op effectieve wijze steun en richting geven aan het proces van volwassenwording? Dan is dit praktijkgerichte HBO-programma zeer geschikt voor jou. Je verdiept je in pedagogische grondbegrippen en analyseert welke opvattingen richtinggevend zijn aan je eigen pedagogisch handelen. Je observeert en analyseert gedrag en omgangsvormen en kunt kinderen en hun ouders professioneel begeleiden bij het opvoeden. Na dit praktijkgerichte programma beschik je over alle essentiële kennis, inzichten en vaardigheden voor een professionele beroepshouding binnen de pedagogiek.

Doelgroep

Je wilt je kennis en inzicht op het gebied van pedagogiek naar een HBO-niveau tillen. Je bent bijvoorbeeld jeugdwerker, adviseur van onderwijsinstellingen of opvoedingsvoorlichter.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkel je je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en de begeleiding van kinderen en ouders. Je verdiept je in verschillende gezinstypen en opvoedingsstijlen en bekijkt hoe ouderschap zich ontwikkelt onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen. Je leert wat verantwoord opvoeden is en ontwikkelt de vaardigheden om verzorgenden en kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Je werkt aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die je beroepspraktijk uitstekend begrijpen. Zij spelen in op de laatste ontwikkelingen en weten precies wat er in de pedagogiek van je verwacht wordt.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Kernopleiding Pedagogiek

Praktijkgericht programma met directe koppeling naar je werk - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.