Masteropleiding
NVAO geaccrediteerd
24 maanden
Wil je de officiële graad Master of Laws behalen? Volg dan deze NVAO-geaccrediteerde Master Bedrijfsrecht specialisatie Fusie- en overnamerecht. Deze opleiding biedt je de verdieping die je als jurist nodig hebt om alle belangrijke juridische vraagstukken van organisaties integraal te benaderen. Naast het opdoen van kennis over de facetten van bedrijfsrecht besteed je veel aandacht aan juridische vaardigheden. In deze specialisatie verdiep je je in de wet- en regelgeving bij fusies en overnames. Je ontdekt hoe een overname werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Welke rechten en plichten hebben partijen? En welke processen moeten er doorlopen worden om de overname officieel te maken? Voor fusies stel je dezelfde vragen. Door de inzichten die je opdoet ben je een aanwinst voor elk bedrijf. Deze Masteropleiding vormt dan ook een mooie stap in je verdere carrière.
Je wilt naast je baan een erkende Master Bedrijfsrecht volgen, waarin alle aspecten van fusie- en overnamerecht aan bod komen. De kennis en vaardigheden die je hier opdoet, wil je direct kunnen inzetten in je rol als jurist.
Met deze Master Bedrijfsrecht ontwikkel je je op hoog niveau. Je doorloopt 6 Masterclasses en je studeert af. In de opleiding ga je op Masterniveau aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk. Dit doe je onder leiding van docenten uit het werkveld. Zij weten precies wat er zich in het werkveld afspeelt en kunnen je daarom uitstekend begeleiden bij vraagstukken. Ook kun je de opdrachten in je huidige organisatie toepassen, zodat je studie direct rendement heeft.
Elke Masterclass rond je steeds in 8Â avonden of 4Â dagen af. Je wordt tijdens de opleiding ondersteund door onze online leeromgeving. Je kunt kiezen uit een dagvariant van 1Â dag per 2Â weken of een avondvariant van 1Â avond per week. Ook kun je deze opleiding online volgen via e-learning of als zelfstudie via virtual classroom. Zie Studeren op afstand.
Je kunt deze Master Bedrijfsrecht volgen als je een HBO Bachelor- of academische opleiding binnen het brede gebied van rechten hebt afgerond. Heb je dit niet, dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Daarnaast heb je ten minste 2 jaar werkervaring. Zie voor meer informatie over de toelatingseisen NCOI University of Applied Sciences.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
De Master bestaat uit 60 EC (studiepunten). Jaar 1 bestaat uit 4 vakgerichte Masterclasses. Jaar 2 bestaat uit de Masterclass Leiderschap en Visie waarin je leert kijken en denken vanuit strategie, een visie te ontwikkelen en deze uit te dragen vanuit leiderschap. Bovendien krijg je skills aangereikt die nu en in de toekomst voor jou als persoon en in je werk het verschil gaan maken, de zogenaamde future skills. Je specialiseert je daarnaast in fusie- en overnamerecht, waarmee je deze Master een extra verdieping geeft specifiek op dit thema.
Je rondt de opleiding af met een afstudeeropdracht. Hierin toon je aan een vraagstuk in de praktijk op Masterniveau aan te kunnen pakken. Het vraagstuk kies je zelf. Door de keuze van het onderwerp kun je een ambitie vormgeven of voldoen aan een wens of probleem van je werkgever. Je levert uiteindelijk een resultaat op dat voor de stakeholders van het vraagstuk een relevante en direct bruikbare oplossing biedt. Tijdens het afstuderen word je begeleid door een ervaren praktijkdocent. De afstudeerfase betreft de laatste 6 maanden van de opleiding.
Je sluit je Masteropleiding af met het officiële NVAO-geaccrediteerde getuigschrift ‘Master Bedrijfsrecht’ van NCOI. Met dit officiële getuigschrift heb je tevens het recht de graad LLM (Master of Laws) te voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Masteropleidingen. Je ontvangt van NCOI een officieel internationaal erkend getuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.