Menu

Masterclass Intellectueel Eigendomsrecht

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Master - 3 maanden

Vakgebied

Juridisch

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Muziek, literatuur, vormgeving, technologische uitvindingen. Het zijn enkele voorbeelden van creaties waar het intellectueel eigendomsrecht op van toepassing is. Zonder toestemming van de eigenaar mag het werk niet vermenigvuldigd of gebruikt worden. Maar welke gevolgen heeft dat? Wat mag een bedrijf wel en niet? Hoe bescherm je je ideeën? En welke rechten heeft de eigenaar? In deze Masterclass maak je kennis met verschillende soorten eigendomsrechten en verdiep je je in de economische waarde ervan.

Vrijstelling

Deze Masterclass Intellectueel Eigendomsrecht maakt deel uit van de Master Bedrijfsrecht bij NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor de Master? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen. Zo kies je met deze Masterclass niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een verkort Masterprogramma.

Doelgroep

Je bent (bedrijfs)jurist en wilt je verdiepen in intellectuele eigendommen. Je wilt je op Masterniveau ontwikkelen. Je kunt aan de slag bij het bedrijfsleven, belangenorganisaties of de dienstensector.

Doel en opzet

Nationale en internationale wetgeving hebben de rechten van auteurs, uitvinders en bedrijven vastgelegd in intellectuele eigendomsrechten. Het octrooirecht, markenrecht en auteursrecht vormen, samen met andere rechten binnen dit domein, een bescherming voor bedrijven en individuen. In deze Masterclass Intellectueel Eigendomsrecht ontdek je wat de verschillende rechten inhouden. Je leert onderlinge verbanden tussen de diverse deelgebieden van het intellectuele eigendom beoordelen. En je adviseert deskundig over het beleidsmatig en strategisch gebruik van de afzonderlijke rechten.

In de studiebijeenkomsten wordt de theorie steeds gekoppeld aan concrete en zeer herkenbare praktijksituaties. Je gaat actief aan de slag met opdrachten die je direct in je werk kunt toepassen. Tijdens deze Masterclass heb je toegang tot actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass Intellectueel Eigendomsrecht

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Master - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.