Wil je leren hoe je valide toetsen ontwikkelt en hoe je de normering bepaalt? Dan is de Masterclass Toetsing en Beoordeling een geschikte keuze. In deze Masterclass leer je met formatieve en summatieve toetsmethoden de beheersing van de lesstof door je leerlingen bepalen. Je leert wanneer je welke toetsingsvorm het beste kunt inzetten. Daarbij wordt gekeken naar zowel open als gesloten vragen. Ook leer je evalueren of de vragen inderdaad de gewenste materie besloegen. Zo ontwikkel je objectieve toetsen waarmee je gericht kunt vaststellen welke materie de student beheerst en waar hij of zij nog moeite mee heeft.
Vrijstelling
Deze Masterclass Toetsing en Beoordeling maakt deel uit van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd)) van NCOI. Wil je verder studeren naar Master en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Masteropleiding. Zo houd je met deze Masterclass zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.
Doelgroep
Je bent werkzaam in het onderwijs en wilt je vaardigheden in het maken en beoordelen van goede en betrouwbare toetsen graag verder ontwikkelen in een kort en praktijkgericht programma op Masterniveau.
Doel en opzet Masterclass Toetsing en Beoordeling
In deze Masterclass verdiep je je in toetsontwerp, validiteit, betrouwbaarheid en normering. Toetsen hebben verschillende doelen. Zo maak je toetsen ter beoordeling (summatief) en toetsen om te bepalen waar de leerling zich bevindt in het leerproces (formatief), zodat je hem/haar doelgericht kunt begeleiden bij het leerproces. In beide gevallen zorg je voor betrouwbare toetsen, die niet persoonsgebonden zijn, maar in meerdere klassen gebruikt kunnen worden. Je ontdekt dat er verschillende manieren zijn om vervolgens tot een beoordeling te komen. Zo kun je voorafgaand aan de toetsafname een normering vaststellen of kun je de cesuur juist bepalen op basis van de resultaten van de leerlingen. Onze ervaren docent legt je de voor- en nadelen van de verschillende keuzemogelijkheden uit. Hierdoor kun je in elke situatie de beste keuze maken.
Vooropleiding
Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.
Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 10-12Â uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Klassikaal, e-learning of virtual classroom
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.