Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MBO Vakopleiding Elektrotechnisch Engineer

Praktijkgerichte vakopleiding waarmee je wordt klaargestoomd tot zelfstandig engineer - 1 jaar

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Gaat je interesse uit naar innovatieve ontwikkelingen op het gebied van energievoorzieningen, vervoer of medische techniek? Dan is deze vakopleiding geschikt voor jou. Tijdens dit programma leer je zelfstandig machines en installaties afstellen en leer je meet- en ijkrapporten opstellen na het verhelpen van een storing. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden waaronder montagetechnieken en het ontwerpen en doorrekenen van constructies. Zo ontplooi je fundamentele kennis op het gebied van elektromagnetische comptabiliteit (EMC) en industrialisering. De basis over onderhoudslogistiek en inspecties wordt aangeboden door een ervaren vakdocent uit de praktijk. Bovendien geeft het diploma je mogelijk vrijstelling in de opleiding MBO Technicus Elektrotechnische Systemen niveau 4.

Doelgroep

De vakopleiding is aantrekkelijk voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van technische innovaties. Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

De vakopleiding bestaat uit 3 praktijkgerichte modules. De modules maken deel uit van een erkende MBO-opleiding waardoor je bent verzekerd van uitstekende kwaliteit. Je oefent met situaties als het inregelen en afstellen van installaties, maar ook het testen en demonteren van apparatuur.

Om de onderhoudslogistiek zo goed mogelijk onder de knie te krijgen maken wij gebruik van de meest actuele literatuur. Een ervaren docent koppelt de theorie aan de voor jou herkenbare praktijk. Hierbij speelt hij in op je persoonlijke leerdoelen. Bovendien heb je naast de bijeenkomsten toegang tot een moderne online leeromgeving. Hier vind je de benodigde informatie waaronder de praktijkgerichte opdrachten en je persoonlijke lesplanning. Zo word je volledig klaargestoomd voor je toekomst binnen het vakgebied. Na afloop van de studie bezit je de juiste basisvaardigheden om zelfstandig als elektrotechnisch engineer te functioneren.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Electrical Engineer

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Vakopleiding Elektrotechnisch Engineer

Praktijkgerichte vakopleiding waarmee je wordt klaargestoomd tot zelfstandig engineer - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.