Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MBO Vakopleiding Servicetechnicus Elektrotechniek

Zelfstandig aan de slag in elektrotechnisch onderhoud met deze vakopleiding op MBO-niveau - 1 jaar

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Na deze vakopleiding weet je alles over onderhoud en storingen van elektrotechnische en mechatronische apparatuur, installaties en systemen. Je kunt bij mensen thuis of bij bedrijven inspecties en metingen uitvoeren, storingen oplossen, componenten monteren en installeren. Hierbij werk je nauwkeurig, je controleert de werkzaamheden en test het resultaat. Je wordt in deze vakopleiding opgeleid aan de hand van modules die ook deel uitmaken van de erkende opleiding op MBO-niveau 4.

Doelgroep

Je bent een servicetechnicus of je ambieert deze functie en je wilt je ontwikkelen op het gebied van elektrotechnisch onderhoud. Je wilt graag werken op de onderhoudsafdeling van een productie-, installatie- of winkelbedrijf. Ook wil je diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau.

Doel en opzet

In de vakopleiding verdiep je je verder in elektrotechniek en ga je praktisch aan de slag met onderhoud en het verhelpen van een defect. Je ontwikkelt de vaardigheden om op een nauwkeurige manier doelgericht storingen te lokaliseren. Je kiest de juiste onderhoudsmethode en de bijbehorende middelen. Zo heb je alles in huis om onderhoud te plegen aan elektrotechnische installaties en systemen.

Tijdens de vakopleiding krijg je les van docenten met veel ervaring in elektrotechnisch onderhoud. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert direct toepassen, waardoor je meteen al succesvoller wordt in je werk.

De vakopleiding bestaat uit onderdelen die ook in een erkende MBO-opleiding zitten. Hierdoor weet je zeker dat het programma van hoge kwaliteit is.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Vakopleiding Servicetechnicus Elektrotechniek

Zelfstandig aan de slag in elektrotechnisch onderhoud met deze vakopleiding op MBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.