Menu

Professionaliseringsprogramma voor Leerkrachten (PO)

Inzichten die elke leerkracht nodig heeft - 6 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding biedt je als leerkracht een mix van onmisbare vaardigheden. Zo ontwikkel je inzicht in je eigen beweegredenen en die van anderen en maak je je verschillende communicatiestijlen eigen om effectief en waar nodig assertief op te treden. Daarnaast verdiep je je in timemanagement. Na afloop van deze opleiding kun je effectief gesprekken voeren met ouders en kun je je planningen beter inrichten.

Doelgroep

Je bent werkzaam in het primair onderwijs en je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van communicatie, persoonlijke uitstraling en timemanagement.

Doel en opzet

In het programma Professionaliseringsprogramma voor Leerkrachten (PO) ontwikkel je kennis en vaardigheden die iedere leerkracht nodig heeft. Je leert begrijpen waarom je reageert zoals je doet en welke beweegredenen ouders, leerlingen en collega’s hebben om te reageren zoals zij doen. Dit helpt je samen naar een manier te zoeken om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling. Daarnaast helpt je kennis van timemanagement je je grenzen te bewaken.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten met ruime ervaring in de praktijk. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten. Waar mogelijk koppel je de opdrachten en cases direct aan je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Professionaliseringsprogramma voor Leerkrachten (PO)

Inzichten die elke leerkracht nodig heeft - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.