Menu

VCA Basisveiligheid (B-VCA) e-learning + Examen

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Beschikt u over een (bijna verlopen) diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA) of werkt u dagelijks volgens de VCA-richtlijnen? Dan is deze training zeer geschikt voor u. U leert alles over arbowetgeving, gevaarlijke stoffen en etikettering en brand- en explosiegevaar. Ook leert u werken in een besloten ruimte, werken op hoogte en met persoonlijke beschermingsmiddelen.

Let op! De data en locaties hieronder betreffen de daadwerkelijke examenmomenten. Met e-learning kunt u vandaag al starten, waar en wanneer u maar wilt. Als u zich inschrijft via de inschrijfknop is dit de dag waarop u examen doet.

Doelgroep

U bent werknemer of contractor van een aannemer en uw opdrachtgevers stellen het B VCA-diploma verplicht. U beschikt over een (bijna verlopen) diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA). Heeft u nog niet eerder examen gedaan, maar werkt u dagelijks volgens de VCA-richtlijnen? Dan is deze training ook zeer geschikt voor u.

Vooropleiding

U beschikt over een (bijna verlopen) diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA) of u werkt dagelijks volgens de VCA-richtlijnen.

Aanpak

Met deze training kunt u de geldigheid van het diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA) met 10 jaar verlengen. U herhaalt de nodige theoretische en praktische kennis en u maakt een PBNA-examen. Zo leert u hoe u uw werkzaamheden veilig kunt uitvoeren en hoe u risico’s tot een minimum kunt beperken.

U volgt deze training op afstand, op basis van e-learning. Zo doorloopt u de training volledig zelfstandig, in uw eigen tijd en tempo. U kunt op elk willekeurig moment starten.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

VCA Basisveiligheid (B-VCA) e-learning + Examen

 • Arbeidsomstandigheden en milieu
 • Arbo in de praktijk
 • Gevaarlijke stoffen
 • Etikettering en signalering
 • Elektriciteit
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werken in besloten ruimten
 • Werkplekeisen algemeen
 • Hijs- en hefwerktuigen
 • Werken op hoogte
 • Handgereedschap
 • Gereedschapsmachines
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

  Examen en diploma

  U kunt hierboven aangeven waar en wanneer u examen doet. U wordt via NCOI Techniek & Veiligheid direct aangemeld bij PBNA.

  U legt het examen af in 1 van de 33 toetscentra in Nederland. Het examen heeft een hoog slagingspercentage, namelijk 90%. Wanneer u slaagt, ontvangt u het erkende PBNA-diploma (onder toezicht van de Examenkamer). Het diploma is 10 jaar geldig.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Varianten: e-learning
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.

  VCA Basisveiligheid (B-VCA) e-learning + Examen

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.