Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde, Facilitair en Management
  • Home
  • HBO Ergotherapie

HBO Ergotherapie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je mensen met lichamelijke of psychische problemen zo goed mogelijk helpen en begeleiden bij de activiteiten in hun dagelijks...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je mensen met lichamelijke of psychische problemen zo goed mogelijk helpen en begeleiden bij de activiteiten in hun dagelijks...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je mensen met lichamelijke of psychische problemen zo goed mogelijk helpen en begeleiden bij de activiteiten in hun dagelijks...

Lees meer

Meest bekeken HBO Ergotherapie

HBO Ergotherapie
12 maanden HBO-programma

Meest bekeken HBO Ergotherapie

HBO Ergotherapie
12 maanden HBO-programma
Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Startmoment
Toon alle startmomenten
Dag(deel)
Duur
Toon alle opties

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je mensen met lichamelijke of psychische problemen zo goed mogelijk helpen en begeleiden bij de activiteiten in hun dagelijks leven? Met een HBO-opleiding ergotherapie kun je aan de slag als ergotherapeut en leer je mensen om dagelijkse activiteiten, zoals schrijven, aankleden, eten en boodschappen doen zo zelfstandig mogelijk uit te voeren.

HBO Ergotherapie studeren bij NCOI

Als ergotherapeut bied je praktische oplossingen en adviezen om zelfstandig functioneren te verbeteren. Een dankbare functie, die om deskundige kennis en vaardigheden vraagt. Of je nu aan de slag wilt als ergotherapeut of je slechts wilt verdiepen in het onderwerp omdat je er in je huidige werk mee te maken heeft, bij NCOI vind je diverse opleidingen en programma’s die aansluiten bij jouw ambities. Tijdens de studie ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan als ergotherapeut. Na afloop kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een revalidatiecentrum, ziekenhuis, verzorgingstehuis of een school voor kinderen met beperkingen.

Specialisaties op het gebied van ergotherapie

Weet je al precies welke kant je op wilt in je carrière als ergotherapeut? In onze HBO Bacheloropleiding Ergotherapie kun je tijdens de opleiding een specialisatierichting kiezen waardoor je je nog gerichter kunt voorbereiden op de toekomst. Zo ontwikkel je je niet alleen tot een breed onderlegde professional, maar je ontwikkelt je ook in een specifiek deelgebied.
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ouderenzorg, neurorevalidatie, manuele therapie of ondernemerschap. Heb je nog geen idee welke kant je op wilt? Je hoeft pas in de derde fase van de opleiding een keuzeprogramma te kiezen. Je hebt dus nog alle tijd om hierover na te denken.

Welke vooropleiding heb je nodig voor HBO Ergotherapie?

De opleidingen en programma’s gericht op ergotherapie van NCOI zijn ontwikkeld voor iedereen die kennis en vaardigheden wil opdoen op het gebied van ergotherapie. Voor de HBO-programma’s gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Voor de Bacheloropleiding moet je in het bezit zijn van een HAVO, VWO- of MBO 4-diploma. Heb je dit niet, dan kun je via de 31+ regeling alsnog instromen. Daarnaast kan een eerder afgerond HBO-programma of veel werkervaring je mogelijk vrijstellingen opleveren. Zo kun je de opleiding in kortere tijd afronden.

Waarom HBO ergotherapie volgen bij NCOI?

  • Grootste hogeschool voor werkend Nederland
  • Goed te combineren met werk en privé
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inspirerende topdocenten met jarenlange praktijkervaring
  • Praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en de praktijk
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen