Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. We moeten minder tot geen gas gaan gebruiken voor de cv, warm...

Lees meer

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. We moeten minder tot geen gas gaan gebruiken voor de cv, warm...

Lees meer

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. We moeten minder tot geen gas gaan gebruiken voor de cv, warm...

Lees meer

Installatie-, Koude- en Klimaattechniek: 67 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO-programma (7) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (6) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (4) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO - Niveau 2 (2) Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin u uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. U dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

Vakopleiding (3) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Training (29) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Meest bekeken Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv. 

De grootste opleider van werkend Nederland

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. We moeten minder tot geen gas gaan gebruiken voor de cv, warm water en het bereiden van eten. Dat betekent in veel gevallen dat de warmtepomp uiteindelijk de cv-ketel zal vervangen. Deze techniek met warmtepompen is al een trend in veel bouwprojecten.
Bij NCOI Techniek vindt u opleidingen en trainingen in Installatie-, Koude- en Klimaattechniek op MBO- en HBO-niveau en een aantal PBNA Praktijkopleidingen. Of u zich wilt ontwikkelen op het gebied van warmtepompen, koeltechniek, klimaattechniek, F-gassen of koudemiddelen. U vindt het hier.

HBO Klimaattechniek

Met de opleiding HBO Klimaattechniek leert u zelfstandig installaties ontwerpen. Ook kunt na het volgen van deze opleiding ontwerpen die anderen aanleveren, controleren op juistheid. Daarbij is er aandacht voor belangrijke aspecten als energiebesparing en comfortverbetering.

MBO Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

Op MBO-niveau heeft u de keuze uit opleidingen als MBO Installatietechniek en MBO Installateur. Met deze opleidingen leert u meer over installatietechniek. Zo komen de onderwerpen als centrale verwarming en waterbehandeling, warmtetransport en –afgifte, stooktechniek, Ketels en branders, NEN-normen en voorschriften, duurzame energieopwekking en onderhoud en beheer.
Bij de opleiding tot installateur volgt u bovendien de module Installeren, inregelen en testen. U kunt dan machines en installaties inregelen en afstellen, maar ook onder meer storingen zoeken en verhelpen.

Trainingen Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

Als u graag praktische vaardigheden in Installatie-, Koude- en Klimaattechniek wilt ontwikkelen kunt u kiezen uit een flink aantal trainingen in uiteenlopende specialismen en technieken.

Klimaattechniek

Bijvoorbeeld onze training Basis Klimaattechniek (KLI) voor nieuwe medewerkers in klimaattechniek. U leert hoe u eerstelijnsonderhoud pleegt en storingen verhelpt. Als u storings-, onderhouds- of installatiemonteur bent, ontwikkelt u zich verder met de training Klimaattechniek Algemeen (KLI-A), Na het volgen van deze training kunt u onder meer tweedelijns onderhoud uitvoeren aan klimaatinstallaties en storingen zoeken en oplossen. Heeft u in uw werk te maken met complexe storingen in klimaatsystemen? Met de training Storingsanalyse in Klimaatsystemen (KLI-B) leert u hoe u die kunt analyseren en oplossen. Ook kunt u onder meer eenvoudig technisch advies geven over klimaatsystemen. Klimaatbeheersingsinstallaties Ontwerpen (KLI-C) is een training voor werkvoorbereiders, projectleiders, ontwerpers en engineers. U leert hoe u klimaatinstallaties berekent en ontwerpt en hoe u technisch advies geeft over klimaatinstallaties. Het is niet per se nodig om de training KLI-B te volgen voordat u KLI-C gaat volgen. Klimaattechniek in de Praktijk (KLI-P) is een praktische training voor bijvoorbeeld storings-, onderhouds-, installatiemonteurs of medewerkers technische dienst die hun praktische vaardigheden verder willen ontwikkelen. De training vindt plaats op een praktijklocatie en bestaat helemaal uit het oefenen van werkzaamheden.

Koeltechniek

Wilt u werkzaamheden verrichten aan koel- en klimaattechnische installaties? Dan is het diploma F-gassen wettelijk verplicht. NCOI biedt speciaal voor het behalen van dit diploma de training F-gassen Categorie I (FGC1) aan. Na tien dagen theorie én praktijk bent u klaar voor het examen.
Ook in de training Koeltechniek Algemeen (KT-A) komt de theorie voor het examen F-gassen uitgebreid aan bod. Daarnaast leert u in deze training alles over de werking van en onderhoud aan diverse soorten koelinstallaties. Aansluitend heeft u de mogelijkheid om de training Koeltechniek Algemeen Praktijk (KT-AP) te volgen. Deze training richt zich vooral op de uitvoerende aspecten van het vak, zoals het in en uit bedrijf nemen van koelinstallaties, ledigen en vullen, montage, installatie en inspectie. Deze opleiding vormt bovendien een goede voorbereiding op het praktische gedeelte van het examen F-gassen.
Koeltechnische Installaties Ontwerpen (KT-C) (12 dagen) is dé training voor engineers, adviseurs en ontwerpers die betrokken zijn bij het ontwerp, de ontwikkeling, advisering of aanschaf van koeltechnische installaties en zich hier verder in wil verdiepen. Als u deze training heeft gevolgd, dan kunt u zelfstandig koeltechnische installaties ontwerpen en berekenen.

Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing

Bent u storingsmonteur, onderhoudsmonteur, installatiemonteur of medewerker technische dienst en wilt u uw kennis of vaardigheden van meten en regelen in de klimaattechniek vergroten? Kijk dan eens naar de 1-daagse training Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing (MRK-A). Als u deze training heeft afgerond, versterkt u met de praktische training Meet- en Regeltechniek in de Klimaatbeheersing Praktijk (MRK-B) in 4 dagen uw uitvoerende vaardigheden.