Kennismaken met NCOI via het STAP-budget?


Wil jij laagdrempelig en voordelig de volgende stap in je ontwikkeling zetten? Terwijl je proeft hoe het is om te studeren bij NCOI? Met het STAP-budget ontvang je jaarlijks maximaal € 1.000,- aan subsidie voor een opleiding of training naar keuze. Schrijf je nu in en vraag vrijdag 17 maart jouw STAP-budget aan bij UWV.

De STAP-ronde van 28 februari is verplaatst naar vrijdag 17 maart om 10.00 uur.

 1. Heb jij al een STAP-aanmeldingsbewijs van ons ontvangen voor de ronde van 28 februari? Dit blijft gewoon geldig. Je kunt dit aanmeldingsbewijs op vrijdag 17 maart om 10.00 uur uploaden via het STAP-portaal van het UWV en jouw STAP-budget aanvragen.
 2. Heb je geen STAP-budget aangevraagd? Dan kun je dit nog doen tot donderdag 16 maart 17:00 uur voor een opleiding die start vanaf 28 maart 2023. Zo hebben wij de tijd om jouw STAP-aanmeldingsbewijs toe te sturen. Wees er snel bij want op = op.
 

Vraag de subsidie op tijd aan 

De overheid stelt elk jaar zo’n € 200 miljoen beschikbaar voor deze subsidieregeling. Dit bedrag wordt in 2023 verdeeld over vijf inschrijftermijnen. Je hebt dit jaar dus vijf keer de mogelijkheid het STAP-budget aan te vragen. Zodra het budget op is, kun je geen subsidie meer ontvangen. Het volgende STAP-aanvraagmoment is op 17 maart 2023, schrijf je in voor een opleiding of training die start vanaf 28 maart 2023 om hier gebruik van te maken.

Onze opleidingen

Voor ons gehele opleidingsaanbod kun je het STAP-budget aanvragen en studeren met € 1.000,- voordeel.

Bij klassikale lessen op een opleidingslocatie betaal je wel zelf nog de arrangementskosten, deze kosten vind je terug onder de kostenspecificatie van de opleiding of training.

Schrijf je nu in en ontvang je STAP-aanmeldbewijs op tijd

Het STAP-budget is een subsidie van UWV. Verdeeld over het jaar zijn er meerdere aanvraagtermijnen. De eerstvolgende mogelijkheid om het STAP-budget aan te vragen is vrijdag 17 maart 2023 vanaf 10.00 uur. Hieronder lees je hoe je je in drie stappen inschrijft voor een opleiding of training en je vervolgens STAP-budget aanvraagt.

 • Schrijf je nu in voor een opleiding of training.
  Je kunt je nu inschrijven voor een opleiding of training met een startdatum na 28 maart 2023.
 • Ontvang je STAP-aanmeldbewijs.Na je inschrijving ontvang je het STAP-aanmeldbewijs dat je nodig hebt om STAP aan te vragen. Schrijf je in vóór 16 maart 17:00 uur zodat je jouw aanmeldbewijs tijdig ontvangt.
  Wil je je voor een erkende opleiding inschrijven en in aanmerking komen voor het STAP-budget? Dan moet je op tijd je volledige aanmelddossier hebben ingeleverd. Wil je weten wat je moet aanleveren en wat de doorlooptijd is? Neem direct contact op met een van onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 – 640 04 11. Zij kunnen je er alles over vertellen.
 • Vraag het STAP-budget aan op dinsdag 28 februari 2023 om 10.00 uur
  Log vóór 10:00 uur in op het STAP-portaal van UWV. Je wordt dan willekeuring in de wachtrij geplaatst. Na aanvraag beslist UWV of je het STAP-budget krijgt toegewezen.
 

De voorwaarden

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Leeftijd. Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
 • Werksituatie. Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
 • Andere subsidies. Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LLLK.
 • Startdatum opleiding. Je scholing start minimaal vier weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk zes maanden later. Voorbeeld: vraag je op 28 februari STAP-budget aan, dan moet je opleiding tussen 28 maart en 31 juli starten.
 • Eén keer per jaar. Je kunt jaarlijks eenmaal STAP-budget toegekend krijgen.

Zo vraag je het STAP-budget aan

Stap 1. Kies je opleiding of training en meld je aan.
In het inschrijfproces vink je STAP-budget aan.
 
Stap 2. Ontvangst van het STAP-aanmeldbewijs.
Als je aan alle voorwaarden voldoet ontvang je van ons het STAP-aanmeldbewijs, dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen.
 
Stap 3. Vraag het STAP-budget aan bij UWV
Ga naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Let op: je hebt je eerst dus ingeschreven bij een opleiding van NCOI. Je ontvangt van UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.

Stap 4. NCOI verrekent het STAP-budget
NCOI Opleidingen ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de opleidingskosten.

Studenten aan het woord

Portret Max Nauw

Max Nauw

“Als je iets wilt leren over SEO, zou ik de training Search Engine Optimization (SEO) zeker aanraden. Als ik mij nog verder wil specialiseren in SEO of iets dergelijks zou ik nog wel een training willen volgen, maar voorlopig heb ik in deze training geleerd wat ik wilde leren.”

Deze training kun je helemaal betalen met STAP-budget.

Portret Corstiaan Eggink

Corstiaan Eggink

“Ik wilde mij verder ontwikkelen op strategisch werk- en denkniveau en ik merkte dat de organisatie waar ik werk daar ook behoefte aan had. Daarom ben ik de Master of Business Administration (MBA) bij NCOI gaan volgen.”

Ook voor een Masteropleiding kun je het STAP-budget aanvragen.

Portret Marja Voerman

Marja Voerman

“Ik werk fulltime, heb drie kinderen en een druk sociaal leven. Daarnaast de Masterclass Riskmanagement volgen was prima te doen. Dus mijn advies aan mensen die twijfelen over een opleiding: laat je niet afschrikken, gewoon doen!”

Met het STAP-budget kun je een derde van het lesgeld van deze Masterclass betalen.

Welke opleiding past bij jou?

Het kiezen van de juiste opleiding kan best lastig zijn. Daar helpen we je graag bij. Met onze keuzehulp vind je in zes stappen de opleiding die aansluit op jouw ambities, wensen en behoeften.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het STAP-budget? Wil je bijvoorbeeld weten wanneer je je uiterlijk moet hebben ingeschreven om op tijd je STAP-aanmeldbewijs te ontvangen? Hieronder vind je de veelgestelde vragen over het STAP-budget. 

Staat je vraag er niet tussen? Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op via 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in. 

Voor wie is het STAP-budget?
Welke opleidingen zijn geschikt voor het STAP-budget?
Welke kosten worden niet vergoed vanuit het STAP-budget?
Wanneer moet ik arrangementskosten betalen?
Wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?
Wanneer ontvang ik mijn STAP-aanmeldingsbewijs?
Hoe kan ik mij inschrijven voor een opleiding of training met STAP-budget?
Hoe vraag je STAP-budget aan?
Wanneer moet mijn opleiding starten?
Wat gebeurt er als de opleiding meer kost dan € 1.000,-?
Kan ik STAP-budget krijgen als mijn werkgever of een andere partij ook meebetaalt?
Hoe vaak mag ik STAP-budget aanvragen?
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?
Kan ik als ondernemer of zzp’er STAP aanvragen?
Meer vragen

Wil je op de hoogte gehouden worden over het STAP-budget?

De eerstvolgende aanvraagtermijn niet missen? Meld je dan nu aan voor onze updates en wij houden je op de hoogte.

Aanmelden

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.