STAP-budget: voordelig kennismaken met NCOI

Wil jij je verder ontwikkelen en je ambitie volgen? Met het STAP-budget ontvang je jaarlijks maximaal € 1.000,- subsidie voor een opleiding of training naar keuze. Kies je voor een erkende MBO-, HBO Associate-degree-, HBO Bachelor- of Masteropleiding? Maak dan ook gebruik van het NCOI Opleidingsfonds en ontvang een bijdrage van € 2.000,-. Deze bijdrage kun je combineren met een STAP-subsidie. Schrijf je nu in en vraag maandag 3 juli je STAP-budget aan bij UWV.

Bekijk de top-10 STAP-opleidingen

Populaire STAP-opleidingen

Met STAP voordelig bij NCOI studeren? Speciaal voor jou hebben we een top 10 van populaire STAP-opleidingen samengesteld. Dit zijn opleidingen die je met flinke korting kunt volgen. Sommige daarvan kosten zelfs minder dan € 1.000,-. Mooi, want met de STAP-subsidie volg je die dan mogelijk geheel kosteloos.

Bekijk onze top 10 STAP opleidingen

Ga nu voor wat je echt wilt met een bijdrage uit het NCOI Opleidingsfonds

De arbeidsmarkt staat te springen om goed opgeleid personeel. Als opleider van werkend Nederland helpen we natuurlijk graag mee aan een oplossing. Dat doen we via het NCOI Opleidingsfonds, waarmee we de stap om weer te gaan studeren kleiner maken. Schrijf je je vóór 30 juni 2023 in voor een erkende MBO-, HBO Associate degree, HBO Bachelor en Masteropleiding? Dan ontvang je vanuit dit fonds een bijdrage van € 2.000,- euro. Deze bijdrage kan worden gecombineerd met een STAP-subsidie. Lees meer over het NCOI Opleidingsfonds.

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Het STAP-budget is een subsidie van UWV. Verdeeld over het jaar zijn er meerdere aanvraagtermijnen. De eerstvolgende mogelijkheid om het STAP-budget aan te vragen is maandag 3 juli 2023 vanaf 10.00 uur. Ontdek hoe je je inschrijft voor een training of opleiding en hoe je vervolgens in 4 stappen het STAP-budget aanvraagt.

Zo vraag je het STAP-budget aan

STAP-budget: kom jij ervoor in aanmerking?

Heb je een opleiding of training op het oog die je met het STAP-budget wilt gaan volgen? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of je daarvoor in aanmerking komt. Hiervoor dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden die de overheid heeft gesteld. Voldoe jij daaraan? Je ontdekt het hieronder:

Bekijk de voorwaarden van het STAP-budget

Vraag de STAP-subsidie op tijd aan

De overheid stelt dit jaar zo’n € 170 miljoen beschikbaar voor de STAP-subsidieregeling. Dit bedrag wordt in 2023 verdeeld over vijf inschrijftermijnen. Je hebt dit jaar dus vijf keer de mogelijkheid om het STAP-budget aan te vragen. Zodra het budget op is, kun je geen subsidie meer ontvangen. Het volgende STAP-aanvraagmoment is op 3 juli 2023. Schrijf je in voor een opleiding of training die start vanaf 31 juli 2023 om hiervan gebruik te maken.

Heb je vragen of hulp nodig bij je keuze?

Voor iedereen die geïnteresseerd is om een opleiding of training bij NCOI te volgen, organiseren wij voorlichtingsbijeenkomsten. Die vinden meerdere keren per jaar op diverse locaties in Nederland plaats. Daarnaast kun je een persoonlijk adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs. Meer weten?

Ik wil meer informatie
Studenten aan het woord
Portret Max Nauw
Max Nauw

“Als je iets wilt leren over SEO, zou ik de training Search Engine Optimization (SEO) zeker aanraden. Als ik mij nog verder wil specialiseren in SEO of iets dergelijks zou ik nog wel een training willen volgen, maar voorlopig heb ik in deze training geleerd wat ik wilde leren.”

Deze training kun je helemaal betalen met STAP-budget.

Portret Corstiaan Eggink
Corstiaan Eggink

“Ik wilde mij verder ontwikkelen op strategisch werk- en denkniveau en ik merkte dat de organisatie waar ik werk daar ook behoefte aan had. Daarom ben ik de Master of Business Administration (MBA) bij NCOI gaan volgen.”

Ook voor een Masteropleiding kun je het STAP-budget aanvragen.

Portret Marja Voerman
Marja Voerman

“Ik werk fulltime, heb drie kinderen en een druk sociaal leven. Daarnaast de Masterclass Riskmanagement volgen was prima te doen. Dus mijn advies aan mensen die twijfelen over een opleiding: laat je niet afschrikken, gewoon doen!”

Met het STAP-budget kun je een derde van het lesgeld van deze Masterclass betalen.

Welke opleiding past bij jou?
Het kiezen van de juiste opleiding kan best lastig zijn. Daar helpen we je graag bij. Met onze keuzehulp vind je in zes stappen de opleiding die aansluit op jouw ambities, wensen en behoeften.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het STAP-budget? Wil je bijvoorbeeld weten wanneer je je uiterlijk moet hebben ingeschreven om op tijd je STAP-aanmeldbewijs te ontvangen? Hieronder vind je de veelgestelde vragen over het STAP-budget. 

Staat je vraag er niet tussen? Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op via 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in. 

Wat is het STAP-budget?
Voor wie is het STAP-budget?
Welke kosten worden niet vergoed vanuit het STAP-budget?
Wanneer moet ik arrangementskosten betalen?
Kan ik STAP-budget krijgen als mijn werkgever of een andere partij ook meebetaalt?
Wanneer wordt het STAP-budget uitbetaald?
Wat gebeurt er als de opleiding meer kost dan € 1.000,-?
De start van mijn opleiding of training wordt verplaatst. Blijft mijn STAP-subsidietoekenning geldig?
Wanneer ontvangt mijn opleider mijn subsidiebedrag?
Meer vragen

STAP-budget: op de hoogte blijven?

De eerstvolgende aanvraagtermijn niet missen? Meld je dan nu aan voor onze updates en wij houden je op de hoogte.

Aanmelden

Meer over het STAP-budget bij NCOI

Benieuwd naar meer? Lees onze blogs over hoe je met STAP voordelig studeert naast je werk bij NCOI:

02 augustus 2022
Voor welke opleidingen kun je STAP-budget aanvragen?
Om werkenden te helpen bij het verbeteren van hun positie op de arbeidsmarkt stelt de overheid elk jaar 200 miljoen euro STAP-subsidie beschikbaar voor het volgen van onderwijs. STAP is de afkorting van Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Iedereen die werkt, in loondienst of voor zichzelf, of werk zoekt, kan € 1.000,- STAP-budget aanvragen voor haar of zijn opleiding of training.
02 juni 2022
Omscholen met € 1.000,- STAP-budget
Denk je er wel eens over om iets heel anders te gaan doen en te gaan werken in een heel ander beroep dan je nu hebt? Kansen zijn er nu genoeg met een overvloed aan vacatures in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs, de bouw en de ICT. Toch doe je omscholen niet zomaar even. Het betekent een tijds-, maar ook een financiële investering. Wist jij dat je het STAP-budget van € 1.000,- kunt inzetten voor je omscholing? Lees meer over de kansen van omscholing en het STAP-budget in deze blog. 
02 augustus 2022
Overtuig je werkgever met het STAP-budget
Je wilt graag een opleiding volgen omdat je je kennis en vaardigheden wilt uitbreiden en graag beter wilt worden in je werk of een volgende stap wilt maken in je loopbaan. Of je vindt het gewoon fijn om je verder te ontwikkelen en niet stil te blijven staan. Maar een opleiding volgen vraagt een behoorlijke investering, zowel qua tijd als financieel. Ja, studeren kost nu eenmaal tijd, maar je krijgt er veel voor terug. En als het om het geld gaat, zijn er manieren om je kosten te drukken. Bijvoorbeeld het STAP-budget. Dat kan je tot € 1.000,- voordeel opleveren in de kosten van een opleiding.
De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.