Menu

Zo voordelig mogelijk studeren met STAP-budget?

Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal € 1.000,- aan subsidie ontvangen voor een opleiding. Daarmee kun je voordeliger, of zelfs kosteloos, studeren. Je kunt voor elke opleiding of training van NCOI Opleidingen het STAP-budget aanvragen. Schrijf je nu in en vraag per 1 juli het STAP-budget aan bij UWV.

Voordelig studeren met het STAP-budget

Wil je graag een opleiding of training volgen? Omdat je beter wil worden in wat je nu doet of omdat je wil doorgroeien naar een hogere functie? Of misschien wil je je wel laten omscholen? Met het STAP-budget kun je elk jaar tot € 1.000,- aan subsidie ontvangen. Bij een succesvolle afronding van je opleiding of training hoef je het budget niet terug te betalen. Zo wordt een opleiding of training volgen voor jou een stuk voordeliger en is de mogelijkheid om je (om) te scholen een stuk dichterbij. 

Schrijf je nu in en ontvang op tijd je STAP-aanmeldbewijs

Wegens grote belangstelling is er deze aanvraagtermijn geen STAP-budget meer beschikbaar. De eerstvolgende mogelijkheid om het STAP-budget aan te vragen is vrijdag 1 juli vanaf 10.00 uur. Wel kun je je nu alvast inschrijven voor je opleiding of training. 

De overheid stelt elke aanvraagtermijn een beperkt budget beschikbaar. Het is daarom verstandig dat je niet te lang wacht met aanvragen zodra dit weer kan. Bovendien moet je voor je aanvraag in het bezit zijn van je STAP-aanmeldbewijs, die ontvang je van ons als je inschrijving is goedgekeurd. Hoe snel je je STAP-aanmeldbewijs ontvangt, hangt ervan af of je kiest voor een erkende of een niet-erkende opleiding. Wil je hier meer over weten, kijk dan onderaan deze pagina bij de veelgestelde vragen.

Het is dan ook belangrijk dat je je ruim op tijd inschrijft, zodat je op 1 juli meteen het STAP-budget kunt aanvragen. Let er wel op dat je studie op zijn vroegst op 29 juli start, zie ook de voorwaarden hieronder. Wij hebben geen invloed op het toekennen van het budget, dat ligt bij UWV.

De voorwaarden

Er geldt een aantal voorwaarden als je het STAP-budget wilt aanvragen.

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LLLK.
  • Je scholing start minimaal 4 weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk voor 30 november. Voorbeeld: vraag je op 2 juli STAP-budget aan, dan moet je opleiding tussen 30 juli en 30 november starten.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
 

STAP-budget geldt voor ons volledige aanbod

Je kunt het STAP-budget voor al onze opleidingen en trainingen gebruiken. Je bepaalt dus volledig zelf wat je wil studeren. Zo kun je kiezen voor een volledige (erkende) opleiding, maar ook kortere opleidingen tot € 1.000,- zijn mogelijk. Daarmee kun je zelfs kosteloos studeren. Alleen bij klassikale lessen op een opleidingslocatie betaal je dan zelf nog de arrangementskosten. Deze vind je terug onder de kostenspecificatie van de opleiding of training. Deze kosten zijn niet van toepassing op e-learning en virtual classroom.

Benieuwd naar ons aanbod met kortere opleidingen tot € 1.000,-? Klik op de button hieronder en ontdek de mogelijkheden. Een compleet overzicht van ons aanbod per niveau en/of prijsklasse vind je door te klikken op de blauwe blokken.

Bekijk aanbod tot € 1.000,-

Wil je op de hoogte worden gehouden over het STAP-budget?

De eerstvolgende aanvraagtermijn niet missen? Meld je dan nu aan voor onze updates en wij houden je op de hoogte.
Aanmelden

Zo vraag je het STAP-budget aan

Stap 1. Kies je opleiding of training en meld je aan.
In het inschrijfproces vink je STAP-budget aan.
 
Stap 2. Ontvangst van het STAP-aanmeldbewijs.
Als je aan alle voorwaarden voldoet ontvang je van ons het STAP-aanmeldbewijs, deze heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen.
 
Stap 3. Vraag het STAP-budget aan bij UWV
Ga naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Let op: je hebt je eerst dus ingeschreven bij een opleiding van NCOI. Je ontvangt van UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.

Stap 4. NCOI verrekent het STAP-budget
NCOI Opleidingen ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de opleidingskosten.

Onze opleidingen

Bij NCOI Opleidingen vind je een ruim aanbod aan opleidingen en trainingen, op elk niveau en voor vrijwel elk vakgebied. Voor ons gehele opleidingsaanbod kun je het STAP-budget aanvragen en studeren met € 1.000,- voordeel.

Opleidingen van maximaal € 1.000,-
Opleidingen van maximaal € 3.000,-
Trainingen
MBO-niveau opleidingen
HBO-niveau opleidingen
Masterniveau opleidingen

Welke opleiding past bij jou?

Het kiezen van de juiste opleiding kan best lastig zijn. Daar helpen we je graag bij. Met onze keuzehulp vind je in 6 stappen de opleiding die aansluit op jouw ambities, wensen en behoeften.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het STAP-budget? Wil je bijvoorbeeld weten wanneer je je uiterlijk moet hebben ingeschreven om op tijd je STAP-aanmeldbewijs te ontvangen? Hieronder vind je de veelgestelde vragen over het STAP-budget. 

Staat je vraag er niet tussen? Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op via 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in. 

Voor wie is het STAP-budget?
Welke opleidingen zijn geschikt voor het STAP-budget?
Welke kosten worden niet vergoed vanuit het STAP-budget?
Wanneer moet ik arrangementskosten betalen?
Wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?
Wanneer ontvang ik mijn STAP-aanmeldingsbewijs?
Hoe kan ik mij inschrijven voor een opleiding of training met STAP-budget?
Hoe vraag je STAP-budget aan?
Wanneer moet mijn opleiding starten?
Wat gebeurt er als de opleiding meer kost dan € 1.000,-?
Meer vragen
Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.