Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Motivational Interviewing Vervolg

Verdiepingsprogramma op het gebied van motiverende gespreksvoering - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je graag je kennis en vaardigheden in motiverende gespreksvoering verder ontwikkelen? En wil je meer grip krijgen op het proces van gedragsverandering? Dan is deze training van onze businesspartner Pro Education iets voor jou. Je leert onder andere om efficiënter terug te koppelen op het proces van gedragsverandering bij je cliënt. Hierbij staat de autonomie van de cliënt centraal, maar je vindt daarnaast ruimte voor het geven van advies binnen een gesprek. Dit is de ideale training voor iedere hulpverlener met ervaring in motiverende gesprekstechnieken die middelen aangereikt wil krijgen om het eigen handelen te verbeteren.

Je resultaat

Na afloop van deze training kun je de basishouding en de vaardigheden van Motivational Interviewing (MI) toepassen in de praktijk. Zo reflecteer je op je gesprek met een cliënt. En geef je effectieve interventies die de gedragsveranderingen van je cliënt ondersteunen. Je past de 4 fases van een gesprek toe in je gesprekken en je herkent de reparatiereflex. Ook maak je een plan om MI te blijven toepassen.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte training is speciaal ontwikkeld voor mensen die een basistraining motiverende gespreksvoering hebben gevolgd en op hun eigen handelen willen reflecteren. Dit om cliënten efficiënter te ondersteunen in hun gedragsverandering.

Om deze training te kunnen volgen dien je eerst de training Motivational Interviewing te hebben afgerond.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. Je krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen, filmfragmenten en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van motiverende gesprekstechnieken.

De training wordt gegeven in kleine groepen en heeft een totale studiebelasting van 18,5 uur, waarvan 12 contacturen en 6,5 uur zelfstudie.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Motivational Interviewing Vervolg

Verdiepingsprogramma op het gebied van motiverende gespreksvoering - 2 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.